Voorbeschouwing N.E.C. – PEC Zwolle

Voorbeschouwing N.E.C. – PEC Zwolle

Zwolle – Speelronde 2 begint vrijdagavond om 20.00 uur in Nijmegen, waar PEC Zwolle op bezoek gaat bij promovendus N.E.C. Nijmegen. Beide ploegen begonnen met een nederlaag aan de competitie en zijn naast de eerste punten ook nog op zoek naar de eerste doelpunten van het seizoen.

PEC Zwolle kreeg tegen Vitesse de kansen wel, maar de stugge Arnhemmers trokken alles uit de kast om de voor rust opgebouwde 0-1 voorspong te verdedigen en slaagden daarin. Toch was de stemming na afloop ondanks de nederlaag niet tot het minpunt gedaald. In tegendeel, PEC Zwolle schotelde het teruggekeerde publiek fris en aanvallend voetbal voor.

Iets waar trainer/coach Art Langeler op voort kan en ook zeker wil borduren. Dat bleek de afgelopen week ook op de training, waar de technische staf het spelpatroon er verder bleef inslijpen. Aan plezier en fanatisme ook geen gebrek. Op de afsluitende training donderdagochtend spatten de vonken er dan ook van af. Met een nagenoeg fitte selectie, waar ook Yuta Nakayama na zijn avontuur op de Olympische Spelen aan is toegevoegd, reist Zwolle vrijdagmiddag af naar het Goffertstadion.

Ook N.E.C. Nijmegen begon met een verliespartij, al was die ongetwijfeld ingecalculeerd. Op bezoek bij de landskampioen kregen de bezoekers een oorwassing. Al binnen het kwartier had Ajax drie keer het net gevonden en voor rust stond de teller al op vijf. Daar kwam na de thee niets meer bij omdat Ajax het wel best leek te vinden en N.E.C. in een meer verdedigende formatie was gaan staan. Édgar Barreto was degene die daarvoor zorgde. De 37-jarige Paraguayaan die tussen 2003 en 2007 ook al in De Goffert speelde, keerde vorig seizoen terug en vierde zijn comeback uiteindelijk met de promotie naar de Eredivisie. Niet alleen Barreto zorgt voor de nodige ervaring. Ook Lasse Schöne is terug in Nijmegen en één van de drie Denen die Rogier Meijer deze zomer verwelkomde. Aanvallers Mikkel Duelund (gehuurd van Dynamo Kiev) en Magnus Mattsson (afkomstig van Silkeborg) zijn de andere twee Denen. Mattsson loodste als aanvoerder en topscorer zijn ploeg vorig seizoen naar het hoogste niveau, maar werd in Amsterdam geslachtofferd voor Barreto, waarmee Meijer een grotere nederlaag voorkwam. Duelund en Mattsson zullen zich vrijdagavond ongetwijfeld aan het eigen publiek willen laten tonen. Al met al heeft N.E.C. een relatief ervaren team, al is de eredivisie-ervaring er logischerwijs minder groot.

Scheidsrechter van dienst is vrijdagavond Sander van der Eijk. Assistent-scheidsrechters zijn Cristian Dobre en Thomas Krijt. Official is Robin Vereijken. De VAR in Zeist is Luca Cantineau die bijgestaan wordt door Rob van de Ven. De aftrap van N.E.C. Nijmegen – PEC Zwolle is om 20.00 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: