Nachtdieren – belevingsroutes tijdens nacht van de vleermuis

Nachtdieren – belevingsroutes tijdens nacht van de vleermuis

Zwolle – Zaterdag 28 augustus is de ‘Nacht van de Vleermuis’. Samen met de Zoogdiervereniging, KNNV/IVN, Natuur en Milieu Overijssel en de Nachtburgemeester organiseert Buur Natuur een pop-up belevingsroute door Zwolle: een stadssafari.

Vanaf de Thorbeckegracht tot in het Park de Wezenlanden. Vanaf schemering tot in de nacht. Op verschillende plekken valt veel te ontdekken.

Er is een divers programma met o.a. een chillout ‘Bats & Beats’ waar DJ Hans Stroeve je vleermuisgeluiden in de mix met muziek laat horen, een begeleide toer met vleermuiskenners en warmtebeeldcamera’s en kun je nachtvlinders en een muziekmakende boom tegenkomen. Zwolle Unlimited presenteert ‘Verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen’, met Rob Bults en Jeroen van Doornik. Leuk én leerzaam om je stad en de nachtdieren beter te leren kennen!

Buur Natuur vraagt met dit initiatief aandacht voor het Zwolse nachtleven, die sterk onder druk staat. Zowel de natuur en cultuur. Lokale groene clubs en culturele initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen om samen iets te organiseren wat in deze tijden doorgang kan vinden. Dit is een corona-proof initiatief geworden, waarbij de bezoekers de belevingsroute en -plekken op gepaste afstand en in de open lucht kunnen meemaken.

Wil je mee op nachtelijk avontuur? Meld je dan hier aan voor de toer. De vertrektijden zijn 20.30 – 22.00 – 23.30 uur vanaf het kantoor van Natuur en Milieu Overijssel aan de Assendorperdijk 3.

Artikel delen: