Tientallen bekeuringen bij verkeerscontroles

Zwolle – Bij verschillende verkeerscontroles in de stad zijn maandag 8 december 38 bekeuringen uitgeschreven.

Diverse wegebruikers kregen een prent voor: negeren rood verkeerslicht (20), negeren verkeerstekens op het wegdek (8); autogordel niet gedragen (7). Ongeoorloofd telefoneren (3).

Artikel delen:
Reacties 15
 1. targets halen ¿
  ìdd, volgens mij hebben ze de laatste 3 weken dagelijks controle en waarschijnlijk de komende 3 weken ook nog. Ergens is het natuurlijk goed maar vind het wel een beetje triest dat het altijd de laatste 6 weken zijn van het jaar dat ze druk zijn. Laten ze die controles lekker gaan verspreiden over het hele jaar. Zal hun imago goed doen. Dit komt een beetje verdacht over, ghehe.


  ⚠️ Meld

 2. Er zit ook wel een zooitje ongeregeld op de weg!

  Gisteren werd ik bijna van mijn sokken gereden door iemand die vanuit de parkeerplaats optrok, ramen beslagen en zijn mobiele telefoon in de hand, hij hoorde mij niet roepen en bellen. Twee honderd euro moeten ze krijgen bij een dergelijke overtreding.


  ⚠️ Meld

 3. Door rood rijden is schering en inslag. Heel vaak overkomt het me dat ik wegrijd bij groen en dat er dan nog een auto voor me langs schiet. Mensen hebben geen geduld meer en worden met de dag a-socialer, zeker in het verkeer. Ook het feit dat mensen bij file vorming een kruising blokkeren is zeer egoïstisch. Kruisend verkeer kan dan ook niet meer verder waardoor andere wegen ook vastlopen.
  Wacht gewoon voor de kruising als je ziet dat het vastloopt. Is dat nou teveel gevraagd? :'(


  ⚠️ Meld

 4. Jups het valt me ook steeds vaker op… Rijd ik zelf door oranje…waarvan ik dan denk “Hmmm…dat had netter gekund” Zie ik gewoon nog 1-3 auto’s rustig ook achter me aan sukkelen!

  Overigens is een aantal verkeerslichten hier in Zwolle ook wel erg strak afgesteld! Het is niet zo, dat je een auto zult raken als je pas optrekt als je groen krijgt…maar ik vind dat de andere richtingen vaak ook wel erg lang groen krijgen en dat er maar weinig tijd tussen zit!


  ⚠️ Meld

 5. Als je het zo zwart-wit stelt wacht ik natuurlijk.
  Maar laten we wel wezen: gas geven voor oranje om dat nog net te redden is niet hoe men het geleerd krijgt. Toch is dat wel iets wat ik geregeld doe. Voor mij is dat niet gelijk aan een ongeluk.

  Door rood rijden is wat anders.


  ⚠️ Meld

 6. @Plantje:

  Jups het valt me ook steeds vaker op… Rijd ik zelf door oranje…waarvan ik dan denk “Hmmm…dat had netter gekund” Zie ik gewoon nog 1-3 auto’s rustig ook achter me aan sukkelen!

  Vast allemaal agenten die hun quotum moeten halen maar je niet op de bon kunnen slingeren voor oranje en nu hopen dat je meer overtredingen maakt ;D


  ⚠️ Meld

 7. Ik heb het gelukkig nog niet meegemaakt maar wel een redelijk aantal keren bijna. Haastige malloten die inderdaad oranje, donker oranje en zelfs rood negeren. Tja, als je dan op groen staat te wachten met je fietsje en op de pedalen gaat staan zodra het daadwerkelijk groen wordt en er jakkert dan vlak voor je neus nog zo’n haastig figuur voorbij, dan is het wel schrikken. 1x zelfs toen ik al op de helft van de rijbaan was (na oversteken met de fiets bij groen licht voor mij) toen er nog een auto (type ‘sportieve’ machobak voor jonge gastjes met puntenrijbewijs) door wilde rijden en meende dat ik wel aan de kant zou gaan voor hem zodat hij ongehinderd door rood kon rijden. Helaas dat ik toch even wat anders deed….. bruut in de remmen en dwars voor z’n auto stil blijven staan en even net zo brutaal in de ogen terug gekeken.


  ⚠️ Meld

 8. bekeuringen
  De politie staat bijna dagelijks te controlen of de juiste rijrichting wordt gevolgd als je het parkeerterrein van WC de Dobbe verlaat. Dus eerst netjes richting de rotonde, en dan je weg vervolgen.


  ⚠️ Meld

 9. geschreven door opletter, op 10 december 2008 om 06:59

  Als je aangereden wordt door een haastige malloot praat je wel anders.

  Een haastige malloot rijdt niet door rood. Die rijdt gewoon nog net door bij oranje. (In dat geval reken ik me onder de haastige malloten.)
  Door rood rijden heeft niets met haastig te maken… Dat heeft te maken met lak hebben aan regels. Dan kun je beter de situatie hebben zoals deze (heb ik wel eens gehoord) in Duitsland is: door rood rijden wordt gezien als poging tot doodslag.

  Onlangs kwam ik van de Burgemeester Vos van Steenwijklaan en wilde de Ittersumallee opslaan…en ik had toch echt groen toen ik de spoorwegovergang over ging (en ook al een tijdje groen!) en toch kwam er een vrachtwagen met oplegger rustig uit de Nieuwe Deventerweg gesukkeld.

  Soms is het uiteraard ook niet bewust… Hoe vaak heb ik niet mensen door rood zien rijden op de kruising Middelweg-Van Wevelinkhovenstraat?!? Daar hebben ze aparte verkeerslichten voor linksaf, rechtsaf en rechtdoor (in ieder geval het stuk Middelweg richting Stadshagen). Vaak genoeg dat het licht voor rechtdoor op groen gaat en dat mensen gewoon linksaf en rechtsaf slaan. Ik zat bij een collega in de auto en die moest ik er ook op wijzen. Laatst zag ik zo iemand bijna een fietser van de sokken rijden…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.