Diezerkade - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerkade
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag droog en vrij warm, zondag koel, bewolkt en buiig

Zwolle – Zaterdagochtend is er kans op mist in Zwolle en omgeving. Mogelijk dichte mist, die je even tijd moet gunnen om op te trekken. In de tweede helft van de ochtend moet dat gebeurd zijn. Dan volgt een droge en vrij warme dag.

Volop zonnig is het met name in de ochtend niet. Na de eventuele mist hangen er eerst wolkenvelden. Zon of geen zon, zaterdag komt de aangevoerde lucht uit het zuidoosten, waarvandaan warmte naar Zwolle stroomt. Het kwik stijgt in de stad richting 24 graden. Mocht de zon toch goed doorkomen, dan zit een maximumtemperatuur van 25 graden of nog iets warmer er wel in. De zuidoostenwind is zo zwak dat je hem vaak niet voelt.

Ook zaterdagavond is het in de regio Zwolle nog droog, goed weer voor een bbq of een andere buitenactiviteit. Er zijn al wel buien in aantocht. Ze komen vanuit het zuidwesten opzetten, maar bereiken de stad waarschijnlijk niet voor middernacht. De bewolking neemt in de avond wel toe. Wie het dan beslist droog wil houden, pakt voor de zekerheid de buienradar erbij.

De voorste buienlijn trekt vermoedelijk in de tweede helft van de nacht over Zwolle. Het kan er stevig aan toe gaan, met een flinke bak regen en misschien ook hagel. Ook is er een kleine kans dat je in alle vroegte wakker wordt van gedonder.

De buien horen bij een lagedrukgebiedje dat vanuit Engeland op ons afkomt. Zondag ligt het centrum recht boven ons. Zo’n situatie betekent meestal een dik pak bewolking en aanhoudend kans op regen of een bui. Dit is dus ook de weersverwachting voor zondag. Er zullen heus wel droge periodes zijn, maar het is niet aan te geven wanneer precies. Tot in de avond is er kans op nattigheid. De temperatuur wordt in de regen gedrukt: 20 graden is niet meer haalbaar. De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het zuidwesten.

In de nacht naar maandag verlaten de laatste buien het land. Hogedruk boven Engeland gaat bij ons voor een stroming vanuit het noordoosten zorgen. Daardoor komt minder vochtige lucht hierheen, wat afname van bewolking belooft en een veel kleinere kans op neerslag. Misschien gaat Zwolle zelfs een kurkdroge week tegemoet! Met in de loop van de week steeds meer zon. De middagtemperatuur is ongeveer 22 graden. Toch een beetje nazomer.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.