Peperbus middelpunt van lichtprojectie scholen

Zwolle – Het Carolus Clusius College, het Meander College, het Thomas a Kempis College en TalentStad geven hun profiel vorm. De komende drie avonden zal de Peperbus in een heel ander licht staan!


Maandagavond is al getest met de lichtprojectie…

Vier scholen voor voortgezet onderwijs in Zwolle laten zien waarin ze onderscheidend zijn. Op de Peperbus wordt drie dagen – van 9 tot en met 11 december van 18.30 – 21.00 uur – met lichtprojectie teksten en beelden getoond, waarop deze scholen herkenbaar zijn. Het vormt de start van de campagne: Kies de school die bij je past.


De nieuwe logo’s van de scholen…

Het Carolus Clusius College, het Meander College en het Thomas a Kempis College werken al lang samen: TalentStad is hun gezamenlijke vmbo bovenbouw. Op TalentStad krijgen de leerlingen vanaf het derde leerjaar vmbo een dynamisch en praktijkgericht leertraject aangeboden. Zij kunnen zich volop oriënteren op hun toekomst en leren op een vernieuwende en moderne wijze. TalentStad biedt, net als de andere drie scholen voor voortgezet onderwijs betekenisvol en waardenvol onderwijs. De scholen werken vanuit protestants christelijke (Meander College en Carolus Clusius College) en katholieke (Thomas a Kempis College) inspiratie. Die elementen binden de scholen in Zwolle, evenals hun visie op het leren van jonge mensen.

De onderwijsprogramma’s die de scholen bieden zijn verschillend. Zo bieden het Thomas a Kempis College en het Carolus Clusius College alle leerrichtingen; gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Het Thomas a Kempis College biedt daarnaast ook Praktijkonderwijs. En vanaf augustus 2008 begint het Thomas a Kempis College met een school voor Jenaplan Voortgezet onderwijs: JenaXL in Zwolle zuid. Bij het Meander College is er atheneum, havo en vmbo en zijn er specifieke plusklassen voor getalenteerde leerlingen, zoals Atheneum+, Muziek+, Beeldend+ en Exact+. De verschillen in invulling van het onderwijs, betekenen dat leerlingen die straks naar de middelbare school gaan, een uitgebreide keuze hebben.

Naast de onderwijsinhoudelijke verschillen, zijn er verschillen in de richtingen die de scholen de afgelopen jaren gekozen hebben. Het Carolus Clusius College profileert zich als wereldschool: de internationale oriëntatie is merkbaar door het hele programma en de activiteiten van deze school. Het Meander College presenteert zich als cultuurschool: leerlingen die zijn geïnteresseerd in muziek, dans, drama en beeldende vorming kunnen hier terecht. Het Thomas a Kempis College is de sportieve school. Behalve topsporters (LOOT status) vinden leerlingen hier ook sportklassen en andere sport gerelateerde activiteiten.

De keuze voor een middelbare school blijft een belangrijke stap in het leven van kind en ouder. Voor veel ouders en jongeren blijft de belangrijkste afweging waar een leerling zich het meest op zijn gemak voelt.

Het bruisende Meander College? Het duidelijke en stabiele Carolus Clusius College? Of het sportieve Thomas a Kempis College? En de vmbo-leerling kan voor de 3e en 4e klas bij TalentStad terecht, waar alle richtingen van de scholen samenkomen.

Om de keuzes voor deze richtingen ook vorm te geven, presenteren de scholen de komende week nieuwe logo’s, die het profiel van de school verbeelden. Daarmee maken de scholen de keuze voor leerlingen en ouders overzichtelijker. Met een flitsende presentatie op de Zwolse Peperbus, luiden de scholen de start van de voorlichtingscampagne in. Onderdeel daarvan is ook het uitreiken van een lichtpresentje aan alle groep 8 leerlingen in Zwolle door brugklassers die daar voorheen op school hebben gezeten.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Te gek hoor! Vanaf Wijhe al zichtbaar, vind de lasershow op de Peperbus sowieso een goed idee, mag wat mij betreft in de avonduren wel vaker gevoerd worden!
  Geeft de stad tenminste een beetje dynamische uitstraling, dat kan Zwolle wel gebruiken. 🙂


  ⚠️ Meld

 2. spaarlampie
  misschien kunnen de lampjes in de nieuwe deltion en in die ijsseltoren dan gewoon snachts uit…anders hebben we natuurlijk dubbel op stroomverspilling..zijn vast geen spaarlampen.

  zwolle was toch de groenste stad?

  x


  ⚠️ Meld

 3. de schijnwerpers die normaal op de peperbus staan zijn nu uit, dus dat maakt qua energie geen verschil! Ik vrees alleen dat niemand er iets van kan lezen…


  ⚠️ Meld

 4. dit is echt zo’n geldverspilling.. beetje jammer van de scholen, laat ze maar eerst wat meer aan het uiterlijk en materialen van de school gaan doen in plaats van zo’n nutteloze lasershow..
  Dat moeten bedrijven doen.. Scholen niet..


  ⚠️ Meld

 5. logo pepperbus
  heel mooi, prachtig ;D ;D ;D ;D ;D ;D
  ik kon alleen niet helemaal zien wat er nou opstond maar oke :):):):) 😉 😉 😉 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😛 😛 😛 😛 😛 :-* :-* :-* :-*

  liefs


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.