Presentatie jonge theatermakers tijdens nieuw NEST Festival - Foto: Kasper Veenstra
Foto: Kasper Veenstra

Presentatie jonge theatermakers tijdens nieuw NEST Festival

Zwolle – Op uitnodiging van Werkplaats Zwolse theaters nemen drie jonge, vrouwelijke theatermakers vanaf nu een jaar lang residentie in ’t NEST, de zolderverdieping bovenin Schouwburg Odeon.

Tijdens de eerste editie van het NEST Festival op 28 en 29 augustus presenteren de drie makers (Vera Bon, Yeliz Dogan en Lieke van der Vegt) zich aan het Zwolse publiek. Het afgelopen jaar hielden singer-songwriter Vera Bon, actrice en theatermaker Yeliz Dogan en performancekunstenaar Lieke van der Vegt elk een mini-residentie bij Werkplaats Zwolse theaters.

Met ieder een eigen droom, plan en onderzoek werkten ze aan een voorstelling – met drie keer een veelbelovend resultaat dat smaakte naar meer.
Daarom nodigt Zwolse theaters Vera, Yeliz en Lieke nogmaals uit als artists in residence op ‘t NEST, de zolder van Schouwburg Odeon. Dit keer voor een residentie van een jaar. Zo krijgen ze de kans om onder de vleugels van Zwolse theaters te werken aan voorstellingen en projecten, en is er volop ruimte voor experiment, kruisbestuiving en uitwisseling. Het eerste resultaat is te zien tijdens het NEST Festival op zaterdag 28 en zondag 29 augustus.

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus zijn de drie voorstellingen op verschillende tijden te zien in (en om) Schouwburg Odeon. Tussen de voorstellingen door kunnen bezoekers een kijkje nemen in ’t NEST op zolder en in gesprek gaan met de makers.

In HIER KUN JE NIET OMHEEN toveren de zussen Lieke en Anne van der Vegt een winkelstraat om tot muziekstuk. Met een compositie die wordt bepaald door de bewegingen van voorbijgangers, creëren ze een beleving die balanceert tussen ervaringstheater, muziek en beeldende kunst.

Actrice en theatermaker Yeliz Dogan speelt haar eerste solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE. Met teksten die geschreven zijn tijdens slapeloze nachten neemt ze je mee in haar oneindige gedachtewereld. Een persoonlijke en multidisciplinaire voorstelling van over de poging in de liefde en het gebrek aan eigenliefde.

Singer-songwriter Vera Bon maakt en speelt Nederlandstalige, poëtische pop. Sinds 2021 werkt ze onder de vleugels van Zwolse theaters aan nieuwe muziek en teksten en verkent ze het raakvlak tussen muziek en theater. Tijdens NEST Festival speelt ze haar voorstelling Jonge Honden.

Het NEST Festival wordt mogelijk gemaakt dankzij steun van het Fonds Podiumkunsten.

Kaarten kosten €5,- euro per voorstelling en zijn verkrijgbaar via de website van Zwolse theaters. Het is ook mogelijk om alle drie de voorstellingen op één dag te bezoeken, hiervoor zijn passe-partouts verkrijgbaar voor een gereduceerd tarief.

Meer informatie en kaarten: https://zwolsetheaters.nl/NEST

Artikel delen: