Groot Wezenland - Foto: Wouter Steenbergen
Groot Wezenland
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en meer zon

Zwolle – Maandag knapt het weer enorm op. In de ochtend verdwijnt boven Zwolle veel bewolking richting het zuiden. De zon neemt het misschien wel helemaal over, breeduit schijnend.

Het kwik bereikt aan het eind van de middag een lekker maximum van ongeveer 23 graden. Dat is niet te warm en niet te koud. Een hogedrukgebied boven Engeland zorgt voor toestroom van minder vochtige lucht vanuit het noordoosten. De wind komt daarvandaan met kracht 3, een matige wind. De komende dagen houden we het met een beetje geluk helemaal droog.

Misschien wel tot en met donderdag. Dan verwijdert het Engelse hogedrukgebied zich een beetje van ons, waardoor een zone met meer bewolking en misschien wat regen over Zwolle heen komt. Hoeveel dat voor gaat stellen, is nu nog niet te zeggen. Tot donderdag is de kans op neerslag minimaal.

Dinsdag is het droog in Zwolle met een mix van wolken en nazomerzon. De middagtemperatuur daalt na dinsdag iets: ongeveer 21 graden in de namiddag. De nachten zijn met minima in de buurt van 13 graden fris. De wind is matig, eerst uit het noordoosten, vanaf woensdag uit het noordwesten.

We maken goede kans op een paar heldere nachten. Maandag tegen middernacht is aan de zuidoostelijke hemel de maan te zien en een stuk naar rechts de planeet Jupiter. Die is met het blote oog gemakkelijk waarneembaar als een heldere ster die niet twinkelt. De afstand aarde – Jupiter is momenteel ‘slechts’ 600 miljoen kilometer, meestal is die afstand veel groter.

Een stuk verder naar rechts staat de veel minder heldere planeet Saturnus. Ook te herkennen als een ster die niet twinkelt. Afstand tot de aarde: 1,3 miljard kilometer.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mocht ik een van de aankomende nachten wakker worden, dan ga ik een glimp proberen op te vangen van Jupiter en Saturnus. Sterren die niet twinkelen zie ik tenslotte niet elke dag.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.