Holtenbroek in de race voor Cruyff Court

Zwolle – Een aantal bewoners van de wijk Holtenbroek heeft via projectteam Samen Gaan Voor de Palestrinalaan de gemeente gevraagd een Cruyff Court aan te leggen bij de Elvis Presleyflat. Burgemeester en wethouders zijn ook enthousiast over zo´n verhard ´trapveldje´ op die locatie.

In Holtenbroek is behoefte aan meer speelplekken. Het speciale trapveld wordt Zwolle aangeboden door de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. De  stad levert zelf ook een financiële bijdrage: de gemeenteraad stelde vorig jaar al een bedrag van 70 duizend euro beschikbaar. Overal in den lande geven de Cruyff Courts kinderen en jongeren de kans om in hun eigen buurt te sporten. Door samenwerken van omwonenden, overheid, scholen, sport- en voetbalverenigingen en het lokale bedrijfsleven kan het Cruyff Court ook een belangrijke sociale functie in de wijk krijgen. Reden voor het projectteam Samen Gaan Voor de Palestrinalaan om zich ook achter het verzoek van buurtbewoners te scharen. Samen Gaan Voor de Palestrinalaan probeert al enige tijd het sociale welzijn in Holtenbroek te verbeteren.

Voor het Cruyff Court in Zwolle gaat Stichting Sport Service samen met FC Zwolle diverse sportactiviteiten organiseren.

Vóór een definitief besluit wordt genomen over het moderne trapveldje in Holtenbroek wil de gemeente ook buurtbewoners die zich (nog) niet enthousiast gemeld hebben over het Cruyff Court kennis laten maken met het fenomeen. Woensdag 17 december is er van 15.00-19.30 uur een informatiebijeenkomst bij de Elvis Presleyflat, langs de Bellinistraat.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. mee eens
  maar het is wel leuk om weer eens een openings feestje te hebben, lintjes knippen borreltje drinken.leuke foto in de krant misschien zelfs wel johan Cruyff.

  beter 3 lege trapveldjes dan twee

  nuchtere holtenbroeker


  ⚠️ Meld

 2. Nee natuurlijk word er nou nauwelijks gevoetbald op voetbalpleintjes , maar dat komt ook door de weersomstandigheden nou word er meer in zaaltjes gevoetbald. Maar kijk maar als het een beetje goed weer is en droog , dan is het overal druk in holtenbroek 1 trapveldje en in Holtenbroek 3 trapveldje naast capellen school !!! Beter plaats je die veldje in Holtenbroek , want het straatvoetbal leeft het meest in HOLTENBROEK !! En wij zijn de beste van ZWOLLE!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.