Groot Wezenland - Foto: Wouter Steenbergen
Groot Wezenland
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en pas later meer bewolking

Zwolle – Woensdagochtend is er kans op mistbanken in de regio Zwolle. Die verdwijnen spoedig nadat de zon is opgekomen even na half zeven. De augustuszon is er dus weer bij woensdag. Het kwik klimt in de middag naar ongeveer 22 graden.

Net als dinsdag is de zon in gezelschap van sluierwolken, maar nu is er ook meer lage bewolking. Toch verwachten we dat het weer een zonnig karakter houdt tot in de middag. En het is overdag droog. Later schuiven vanuit het noorden wolkenvelden binnen die het zicht op de avondzon afschermen. Een zwak frontensysteem trekt over. Wie in de avond en nacht een paar spetters motregen voelt, verbeeldt het zich niet.

De wind is woensdag van het noordoosten naar het noordwesten gedraaid. Hij is eerst zwak tot matig, kracht 2 tot 3, in de avond onder de frontale bewolking kracht 3 à 4.

Donderdag begint met meer bewolking dan zonneschijn. In de loop van de dag neemt de zon het vermoedelijk weer over. De temperatuur bereikt in de middag ongeveer 21 graden. Tussen de overgebleven wolken kan zich een lichte bui ontwikkelen. Serieuze buienactiviteit wordt in onze regio niet verwacht.

Vrijdag is de buienkans in Zwolle groter, maar daar is nog onzekerheid over. Boven Duitsland is het dan wel een komen en gaan van buien.

Artikel delen: