Generale repetitie Hanze Nieuwjaarsconcert

Zwolle – Op zondag 4 januari 2009 organiseren de drie Zwolse Lions Clubs het traditionele Hanze Nieuwjaarsconcert in theater De Spiegel. Deze vijftiende editie van dit concert, die zijn plek in de Zwolse samenleving duidelijk verworven heeft, is ronduit spectaculair te noemen. Dinsdagavond vond de generale repetitie plaats in de aula van het Meander College.

De hoofdmoot van het concert wordt verzorgd door jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel, onder leiding van Albert Dam. Het orkest gooide onlangs nog hoge ogen op het Nationaal Concours en maakte deze zomer een succesvolle tournee door Toscane. Als solisten zullen Charlene Meulenberg en Adriaan Stoet optreden. Charlene is oud-leerling van dirigent Dam op het Meander College en is vorig jaar derde geworden bij Idols4. Ze trad vervolgens op bij o.a. het kerstgala van SBS6 en Paul de Leeuw. In het voorjaar van 2009 kunnen we van deze Zwolse zangeres waarschijnlijk haar eerste solo-album verwachten.


De Zwolse Charlene…

Adriaan Stoet behoeft voor de meeste Zwollenaren geen nadere introductie. Als violist heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend en kwam landelijk in de media na zijn album met Yiddishe muziek met pianist Tjako van Schie.

Naast deze beide solisten zal een deel van de Meander Bigband het orkest muzikaal ondersteunen. Tevens zullen danseressen van balletschool Carla Nijland en Koorschool Konstantijn hun opwachting maken.

Het concert begint zondag 4 januari 2009 om 15.00 uur.

Artikel delen: