PvdA verbijsterd over vrouwenpark in Stadshagen

Zwolle – Met groeiende verbazing en verbijstering heeft de PvdA dinsdag 9 december kennis genomen van het artikel “Maak een vrouwenpark in Stadshagen II”. In dit artikel wordt de lezer meegnomen in de ideeën die de Vlaamse beeldend kunstenaar en architect Eric Colpaert heeft om Stadshagen tot een levendige wijk te maken.

Op voordracht van de Commissie beeldende kunst en in opdracht van het gemeentebestuur heeft Colpaert een aantal maanden in Stadshagen rondgestruind om zijn bevindingen over de wijk te presenteren. PvdA raadslid Nelleke Vedelaar: “Het artikel begint met een aardig idee van Colpaert over een wandelpad door de wijk. De horecakramen die er volgens de Belg langs moeten komen te staan lijken wat onrealistisch, maar doen in ieder geval een glimlach verschijnen. De glimlach verdwijnt als ik lees dat er een energetische heuvel moet komen. De plek is door de Colpaert gevonden door met een pendel door de wijk te lopen. Aardstralen en de energetische interactie met de kosmos worden erbij gehaald. En net als ik denk dat het niet gekker kan wordt stadshagen met de venusheuvel van een vrouw vergeleken die voor een internationale uitstraling van Stadshagen kan zorgen. De afsluiter in het artikel, het idee om jaarlijks een wijkfeest te organiseren waarbij de bewoners van Stadshagen de nieuwe sappen van de natuur verwelkomen, spant de kroon. Het moet inderdaad niet gekker worden!”

Wie even zoekt naar de prestaties van de heer Colpaert ziet dat hij al langer als zogenaamd omgevingstherapeut aan het werk is. In 1998 adviseerde hij over de woning op het vroegere kasteeldomein in Zedelgem:  “Zo tekent hij op het gazon voor de villa witte energielijnen met kalkcaseïne en tarwebloem. De kunstenaar gelooft dat die patronen ook als ze weggeregend zijn blijven werken”.

Creativiteit en op een andere manier naar zaken kijken worden absoluut aangemoedigd door de PvdA. Maar stelt Vedelaar: “we moeten wel een beetje normaal blijven doen. Ik vraag me af welke Zwollenaar op deze plannen zit te wachten”.

Wat begon als mooi plan om aan het begin van bouwplannen kunst en beleving een volwaardige plek te geven in een nieuw te bouwen wijk, eindigt in luchtfietserij. Kosten: 87.000 euro. Verbijsterend stelt Vedelaar. “Waarom zijn de bewoners van de wijk niet zelf gevraagd om met ideeën te komen voor een levendige wijk? Het geld dat daarmee bespaard had kunnen worden hadden we rechtstreeks kunnen investeren in de wijk”.

In de raadsvergadering van aanstaande maandag zal de PvdA het college vragen met welk idee ze gemeend heeft Eric Colpaert te moeten inhuren. Het college zal moeten uitleggen of gemeenschapsgeld op deze manier goed besteed is

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Het moet nog véél gekker worden!
  Wil Zwolle zich op de kaart zetten, moeten ze toch eens van het calvinistische denken af. Steeds meer mensen zetten zich af tegen het “brave conservatieve” gedoe en snakken naar meer eigenheid, alternatieve wegen, spirituele gevoelens, respect voor medemens en natuur, onverklaarde energiestromen. Er is nu eenmaal meer tussen hemel en aarde dan de mens kan bevatten.
  Wil je je onderscheiden dan ligt hier een gigagrote kans voor Zwolle. De eerste spirituele stad van Nederland – Europa enz.
  Jongens, wat een reclame, wat een ongekende mogelijkheden worden aangereikt door Eric Colpaert. En dat voor maar 87.000 euro, een koopje!!!


  ⚠️ Meld

 2. Colpaert
  Heeft ons stadsbestuur nu haar eigen “Greet Hofmans” figuur ingehuurd???…en onze Commissie voor Beeldende kunst heeft het voetzoolcontact met de vaste Zwolse grond ook al verloren????….dit word nog genieten in de media


  ⚠️ Meld

 3. Wat moeten we toch met al die artistieke belgen in zwolle. dit is niet de eerste geldverslindende zuiderbuur die hier zijn creatieve uitspattingen komt uitdragen!!


  ⚠️ Meld

 4. Wat begon als mooi plan om aan het begin van bouwplannen kunst en beleving een volwaardige plek te geven in een nieuw te bouwen wijk, eindigt in luchtfietserij. Kosten: 87.000 euro. Verbijsterend stelt Vedelaar. “Waarom zijn de bewoners van de wijk niet zelf gevraagd om met ideeën te komen voor een levendige wijk? Het geld dat daarmee bespaard had kunnen worden hadden we rechtstreeks kunnen investeren in de wijk”.

  Gut, nu ineens de bewoners betrekken? Ik lees ook weleens iets anders. Trouwens er zijn al meer gekken geweest in nederland die voor veel geld luchtfietserij hebben verkocht. Gewoon proberen doet een hondje ook!


  ⚠️ Meld

 5. Wel een aardige stunt. Als het dan ook alleen mooie vrouwen trekt….ohhhhh politiek zwaar onverantwoord. Maar moet je eens kijken wat het opleverd aan belangstelling. Een energetische heuvel kan ons mooie Stadshagen wel gebruiken, maar een heel park. Denk wel dat we niet zomaar hoopies gemeenschapsgeld in wilde ideeen moeten…pompen.
  —-
  Prima toch opletter; de procedure van inlichten van de burger via hun site. Maandag hebben ze vragen gesteld.


  ⚠️ Meld

 6. in het artikel was er ook sprake van dat hij alles in stadshagen 1 het liefst zou afbreken!! daar kan natuurlijk geen sprake van zijn, maar feit is wel dat er veel fantasieloze architectonise “rommel” is neergezet. ik hoop dat men bij de ontwikkeling van stadshagen 11 daarvan heeft geleerd, dan kan er een hele mooie wijk ontstaan. tip, kijk eens naar de nieuwe wijken in almere, naar de diversiteit in woningen en kleuren van de gevels, zo zou het hier ook kunnen.


  ⚠️ Meld

 7. Wat ik zeg: geef niet langer onnodig geld uit aan kunstenaars. Bij die lui is de grens tussen krankzinnigheid en creativiteit erg dun, zo niet aanwezig. Ik zie mijn belastinggeld liever terug in extra politie-agenten die (auto-)inbraken terugdringen in plaats van een compleet doorgedraaide kunstenaar.


  ⚠️ Meld

 8. Zwollywood, geloof me, te veel blauw op straat kan ook voor een hooop narigheid zorgen….zie liever wat meer vrijheid en het daarbij horende risico, dan nog meer controle….


  ⚠️ Meld

 9. ghehe, als je je auto met ingeslagen ruiten aantreft heb ik liever 500 extra agenten om het weer te voorkomen dan volgende week weer een kapotte wagen.
  Liever dat, dan een venusheuvel in Stadshagen ;D


  ⚠️ Meld

 10. haham, ik begrijp je punt wel een beetje Zwollywoord, maarik vind het aantal agenten genoeg zo. Ik vind een grote politiemacht gevaarlijk in tijden dat regels strak aangespannen worden. Van een grote politiemacht kan misbruik gemaakt worden, wanneer de regering andere dingen wil dan democratisch besloten wordt. De laatste trend zien we steeds vaker terug.

  Dan heb ik liever dat ze mijn autoruiten een keer inslaan, al zou ik daar uiteraard ook van balen. Dus in die context terug naar het onderwerp; dan heb ik nog veel liever een venusheuvel in stadshagen, al zijn er daar neem ik aan al een hele hoop van ;D


  ⚠️ Meld

 11. En wat voor Ghehe, vooral het voor iedereen zichtbare vrouwelijke daar omheen ;D Deze flauwekul hoeft echt niet van mij

  Aardstralen en de energetische interactie met de kosmos worden erbij gehaald.  ⚠️ Meld

 12. Haha, ach het is mijn ding ook niet, maar ik sta er ook niet negatief tegenover. Maar toch, ik zie Stadshagen, met alle respect, inderdaad niet de bakermat vormen van het intergalactisch denken 😉 ;D


  ⚠️ Meld

 13. Misschien beetje doorgeslagen ideeën maar feit is dat mensen veel te ver van de natuur zijn komen te staan. Dat deze Belg er zo openlijk over praat dwingt in mijn ogen alleen maar respect af. De PvdA daarintegen laat zien niet door te hebben dat “normaal”doen niet voor iedereen hetzelfde inhoud!


  ⚠️ Meld

 14. Werkelijkheid: ben met 2 verschillende gemeenteraadsleden ter plaatse wezen kijken. Pas hoorde ik dat een mede-Zwollenaar, na contact met de PvdA ook gelijk iemand voor de deur kreeg die met hem op de bewuste plek ging kijken. Hoe dichter kun je bij de burger staan?


  ⚠️ Meld

 15. zo’n energetische heuvel… moet ik gelijk aan de teletubbies denken…
  Gewoon doen! slechter dan het ‘stadshagenpark’ zal het niet snel worden….


  ⚠️ Meld

 16. Raak je daar niet té opgewonden van, dennis? Je weet dat gevoelens versterken door aardstralen en de energetische interactie met de kosmos?  ⚠️ Meld

 17. Ach…. zodra de hondeneigenaren hun dieren hun boodschap laten doen, dan verandert die ‘energetische’ heuvel al snel in een stronthoop….. letterlijk…..

  /WFvN ziet nog altijd weinig tot geen controle op hondenschijt en los lopende honden in Stadshagen…. maar ziet stront en los lopende honden genoeg (zo niet méér dan aangelijnde honden)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.