Diezerplein - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: In de middag meer zon maar ook kans op een mini-buitje

Zwolle – Donderdag is er aan stapelwolken geen gebrek. Vooral in de ochtend trekken er plenty over Zwolle. Tussen de wolken schieten zonnestralen naar beneden. In de middag gaat dat gemakkelijker want de zon krijgt dan meer ruimte. Wel kan zich een enkel mini-buitje ontwikkelen.

Het is niet te zeggen of zo’n verrassingsbuitje precies over de stad trekt of ergens anders regendruppels zal loslaten. Veel zal het niet te betekenen hebben. In de middagzon warmt het op naar ongeveer 21 graden, ’s morgens beginnen we met zo’n 15 graden. De wind is eerst matig, kracht 3, uit het noordwesten, in de middag komt hij uit het noorden en trekt tijdelijk aan. Terwijl de zon schijnt aan het eind van de middag, bereikt hij mogelijk even een vlagerige windkracht 4.

Vrijdag is er toevoer van meer bewolking. Een lagedrukgebied komt met zijn kern aan boven Polen, waardoor vanuit het noorden veel wolken op ons af koersen. Compleet grijs wordt het waarschijnlijk niet, de zon breekt geregeld door. Maar ook krijgen we lichte buitjes op bezoek, de meeste kans daarop vanaf het middaguur. De wind zit in de koele noordhoek en het zal daarom niet verbazen dat de Zwolse thermometers moeite hebben om 20 graden te halen.

In het weekend hebben we nog steeds te maken met dat lagedrukgebied ten oosten van ons. Dat zorgt hier voor veel bewolking en af en toe een bui. Het is de vraag of in het weekend een temperatuur van 20 graden wordt gehaald in Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.