Weer man overleden in cel Zwolle

Zwolle – Dinsdag heeft het Openaar Ministerie Lelystad / Zwolle bekend gemaakt dat maandagavond een man is overleden in een cel van de Penitentiaire Inrichting in Zwolle.

Het OM heeft geen gegevens van de overleden gedetineerde vrijgegeven. Na de constatering van het overlijden van de gevangene is volgens protocol de politie ingeschakeld en de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingelicht. De laatste instantie beoordeelt of de persoon de juiste zorg heeft gekregen. De PI in Zwolle is de laatste dagen prominent in het nieuws vanwege een ander incident waarbij een 47-jarige man dood werd gevonden in zijn cel. De directeur van de gevangenis wordt vervolgd voor dood door schuld.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. ”ZWOLLE – Een gedetineerde heeft zichzelf maandagavond in de Penitentiaire Inrichting Zwolle van het leven beroofd. Een woordvoerder van de Zwolse gevangenis heeft dat gistermiddag bevestigd.”

  stentor


  ⚠️ Meld

 2. Vorige geval

  In de isoleercel van de Zwolse inrichting kwam in mei dit jaar een 47-jarige gedetineerde om het leven door een acute darm doorbloedingsstoornis  ⚠️ Meld

 3. Ik vind het jammer dat de directeur (oud hoofd behandeling van de inrichting waar ik nu werk) verantwoordelijk wordt gesteld voor de dood van een gedetineerde. Hij is uiteraard wel de baas daar maar hoe kan het dat als anderen iemand voor dood achterlaten dat dan de directeur het veld moet ruimen? Is er uberhaupt wat met die mensen gedaan die hem voor dood hebben achtergelaten?


  ⚠️ Meld

 4. niet normaal
  Ik vindt het niet normaal ik vindt dat ze beter moeten opletten ze krijgen niets voor niets een goed loon heb zelf de ook gezeten en ze liggen daar lang uit met hun voetjes op bureau blad.
  misselijk is het gewoon bah!!!!! :'(


  ⚠️ Meld

 5. ..
  @ Piet Z.

  geef jou hier wel gelijk, want ik vind ook dat de bewakers die toen aant werk!!!! waren ook zeker gestraft moeten worden!

  idd


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.