VV Berkum
VV Berkum

Berkum opent competitie thuis tegen AZSV

Zwolle – Berkum begint het seizoen 2021-2022 in de Hoofdklasse B zaterdag in eigen huis tegen AZSV. De Zwollenaren hebben een wat wisselvallige oefencampagne achter de rug, maar zagen daarbij vooral in de laatste duels wél een opgaande lijn.

“We hadden een heel korte voorbereiding en hebben eigenlijk pas in de laatste week naar een basis toe kunnen werken,” vindt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar die laatste wedstrijden boden wél houvast. We zijn dan ook hartstikke blij dat we eindelijk weer voor de competitie mogen spelen, want daar gaat het toch om.”


AZSV nam na het laatste, voortijdig afgebroken, seizoen afscheid van routiniers als Erwin Nieuwboer, Kars Vierwind en Sjoerd te Boekhorst maar ook andere spelers vertrokken. De selectie van trainer Dave de Jong kreeg aanvulling uit de eigen jeugd en er werden drie spelers van ‘buiten’ gehaald. Middenvelder Ferran Mombarg en aanvaller Quin Vervelde kwamen over van De Graafschap en centrumspits Rik van der Eerden kwam terug van DZC ’68. Van der Eerden maakte in de oefenduels direct duidelijk dat hij het scoren niet verleerd is. Tegen Silvolde, FC Winterswijk, Grol en AWC maakte hij minimaal één doelpunt, tegen AWC was hij tweemaal succesvol en tegen Winterswijk schreef hij zelfs drie goals op zijn naam. “Van der Eerden heeft eerder al bewezen dat hij een goede en lastig te bespelen spits is en ze hebben een sterk middenveld. AZSV is altijd een stugge en lastige tegenstander,” weet Marc van der Meulen.

Berkum begon de voorbereiding op de nieuwe jaargang met enkele mindere wedstrijden. Tegen derdedivisionist VVOG werd een prima eerste helft gevolgd door een tegenvallend tweede bedrijf en ging de thuisploeg met een 1-3 nederlaag van het veld. Ook tegen Huizen (0-1) en Rohda Raalte (2-1) volgde verlies, maar vorige week richtte de ploeg van trainer Arno Hoekstra zich op in het toernooi om de Steenwijker Toren Cup. In de eerste ronde werd gastheer Olde Veste ’54, ondanks liefst vijf ontbrekende Zwolse spitsen, met 2-0 verslagen en in de finalewedstrijd was Berkum afgelopen zaterdag met 2-1 te sterk voor zondaghoofdklasser Alcides. In die finale namen de Zwollenaren binnen 10 minuten afstand door twee goals van de afgelopen zomer van Staphorst overgekomen Martijn Brakke. Alcides, dat er vóór rust nauwelijks aan te pas kwam, verkleinde de achterstand kort na de hervatting maar wist Berkum verder niet meer in problemen te brengen. Hoopgevend voor de Zwolse selectie was dat de ploeg in die laatste twee wedstrijden steeds beter en efficiënter ging spelen en de spelers elkaar beter wisten te vinden.
Dat zal de ploeg van trainer Hoekstra dus zaterdag een passend vervolg moeten geven in het openingsduel van het nieuwe seizoen. De wedstrijd Berkum-AZSV zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan van Dongen, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen. Het duel is ook via de stream en live te volgen via het YouTube-kanaal van Berkum TV.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ik heb wel wat beters te doen dan naar die kutclub te kijken ga mooi naar HTC is nog gezellig ook in de kantine.Bij Berkum hebben ze nog geen muziekje aan staan wat een sfeer daar bah.
    gemodereerd

  2. Na afloop van een wedstrijd, houd ik persoonlijk meer van een goed gesprek onder het genot van een Rivella Light.

    En voor goede muziek adviseer ik je om een keer naar Radio Maria te luisteren. Religieuze klanken met diepgang.

    HTC is beachsoccer toch? Het is niet echt goed weer daarvoor. Koud, winderig en nat. Gaat het wel door?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.