Arie Slob opent Kindcentrum De Proeftuin in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Arie Slob opent Kindcentrum De Proeftuin in Zwolle

Zwolle – Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. De deuren van Kindcentrum De Proeftuin in Zwolle gingen open voor uitgenodigd publiek. Demissionair minister van onderwijs Arie Slob verrichtte de openingshandeling.

Symbolisch werd er samen met een aantal leerlingen een olijfboom geplant aan de Montiverdilaan 202 in Zwolle. Drie jaar van intensieve voorbereiding gingen hieraan vooraf. Tijdens deze periode was er steeds een duidelijk einddoel voor ogen: totaalontwikkeling van kinderen op een natuurlijke manier. De Proeftuin, waar christelijk onderwijs en opvang samenkomen, heeft een duidelijke visie dat kinderen er het leven kunnen leren proeven.

Het kindcentrum heeft een sterk christelijk karakter met liefde en aandacht voor kinderen en de schepping. Het christelijke geloof en de bewondering voor de schepping is het uitgangspunt om het ontwikkelen vorm te geven. De Proeftuin wil dat kinderen zich zo ontwikkelen dat zij zich bewust worden van zichzelf en hun omgeving.

Leren gebeurt in De Proeftuin met het hele lijf: fysiek, het brein, de zintuigen en het gevoel. Kinderen gaan vaak naar buiten en er wordt veel in de natuur gedaan met de seizoenen. Bij de opvang slapen de kinderen buiten.

Foto's 2
Arie Slob opent Kindcentrum De Proeftuin in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: