Bankastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Bankastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolken, ook zon en vooral in de middag kans op een bui

Zwolle – Vrijdag staat het weer in Zwolle onder invloed van een lagedrukgebied ten oosten van ons. Het ligt met de kern boven de grens van Polen en Duitsland. Daardoor hebben we hier een noordenwind en een gestage aanvoer van wolken.

En ook aanvoer van buien. Lichte druppelexemplaren in de ochtend en wat forsere gevallen in de middag, die heel misschien een donderklap laten horen. Goed nieuws is dat de meeste buien niet over Zwolle trekken. De sterkste buienactiviteit wordt in de middag verwacht boven Twente en Noordrijn-Westfalen, waar de kans op onweer ook groter is. Tussen de buienwolken, die in de middag behoorlijk opzwellen, schijnt de zon. We starten ’s morgens met een temperatuur van ongeveer 14 graden. In de middag is het maximum 19 graden.

De noordenwind is matig en per definitie fris. Vrijdag neemt hij in de middag ook nog eens toe naar een volle kracht 4. In de bovenlucht staat een nog sterkere wind uit het noorden, wat het voordeel heeft dat buien gauw voorbij trekken en niet blijven treuzelen op één plek.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag kan nog steeds een enkele bui passeren. Zaterdag overdag komen buiengebieden die behoren bij het Poolse lagedrukgebied dichter bij de regio Zwolle. De kans op een bui neemt in de middag toe. Er is tussendoor zon, dus een sombere zaterdag wordt het niet. Zondag lijkt de zon het moeilijker te krijgen vanwege meer en dikkere bewolking. Ook dan kans op buien. In het weekend blijft het kwik onder de 20 graden steken.

Artikel delen: