Buslijn 10 en 13 keren terug naar Aa-landen en Holtenbroek - Foto: RRReis
Foto: RRReis

Buslijn 10 en 13 keren terug naar Aa-landen en Holtenbroek

Zwolle – Vanaf zondag 29 augustus rijdt er weer een bus naar Aa-landen Noord en Holtenbroek Noord. De bus reed, na ingang van de nieuwe dienstregeling in december 2020, niet meer via deze delen van de wijken.

Bewoners van de wijken deden een oproep voor terugkeer van de bus. De gemeente Zwolle en provincie Overijssel gaven hier gehoor aan. Vanaf komende zondag rijdt buslijn 10 voortaan overdag 2 keer per uur door Holtenbroek Noord. Buslijn 13 rijdt overdag ieder halfuur door Aa-landen Noord. Hierdoor stappen reizigers in de twee wijken voortaan dichter bij huis op de bus.

Buslijn 10, Holtenbroek
Buslijn 10 rijdt van maandag tot en met zaterdag overdag twee keer per uur van Zwolle station via Aa-landen naar Holtenbroek. De bus stopt onder andere bij de haltes Bellinistraat, Buxtehudestraat en Pergolesisstraat. ’s Avonds (van 19.05 uur tot 23.05 uur) rijdt de bus één keer per uur. Op zondag rijdt dus bus één keer per uur naar Holtenbroek. Klik hier voor meer informatie over de route en dienstregeling.

Buslijn 13, Aa-landen
Buslijn 13 rijdt van maandag tot en met zaterdag overdag twee keer per uur van Zwolle station naar Aa-landen. De bus stopt onder andere bij de haltes Morra, Oosterdiep, Welle en Hunzelaan. ’s Avonds (van 18.50 uur tot 23.50 uur) rijdt de bus één keer per uur. Op zondag rijdt dus bus één keer per uur naar Aa-landen. Klik hier voor meer informatie over de route en dienstregeling.

Gewijzigde frequentie buslijn 2 en 4
De frequentie van de buslijnen 2 en 4 (Zwolle station – Aa-landen) wijzigt vanaf 29 augustus. De route van deze lijnen blijft gelijk, maar de bussen rijden voortaan twee keer per uur. Voorheen reden de bussen vier keer per uur. Doordat deze bussen minder vaak rijden, is er ruimte in de dienstregeling voor de buslijnen 10 en 13. Reizigers plannen hun reis met actuele vertrektijden via de reisplanner op reisinfo.rrreis.nl.

image

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik wandel tegenwoordig ipv dat ik de stadsbus neem. Dat is met deze dienstregeling veel sneller.

  Je hoeft dan niet meer dan de bushalte te lopen, te wachten op de bus die altijd te laat is, mond- en neuskapje op inchecken en plekje een plekje zoeken in de bus, 20 minuten sightseeing op plekken waar je helemaal niet wilt zijn, uitchecken en uitstappen en mond- en neuskapje weer af doen. Vervolgens naar de plek van bestemming lopen. Zo zie je maar wat een gedoe. En als je de bus mist, moet je vaak ook nog eens een uur wachten. Ja daaaaaaag.


  ⚠️ Meld

 2. Het beste zou zijn als de “ oude “ dienstregeling met bus 2 en bus 4 weer terug kwam, mag in plaats van elke 15 min. ook wel elke 20 min.


  ⚠️ Meld

 3. Heel Assendorp en Pierik hebben geen bus in het weekend naar station en ziekenhuis. Moeten naar park de Weezenlanden om een bus te nemen. SCHANDE!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.