Ossenmarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Ossenmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag meest droog, zondag grote kans op nattigheid

Zwolle – In het weekend ligt een hogedrukgebied ten westen van Schotland en een lagedrukgebied in het oosten van Duitsland. Met het weer van laatstgenoemde krijgt Zwolle te maken. Zaterdag levert dat een ratjetoe aan wolken op, waar zonnestralen af en toe tussendoor glippen.

Het lagedrukgebied zorgt vooral in Duitsland voor neerslag. In de regio Zwolle is het zaterdag de meeste tijd droog na enkele buitjes in de vroege ochtend. In de middag neemt de kans op een pruttelbuitje weer toe. De Zwolse stadsthermometers proberen in het weekend 20 graden binnen te hengelen en misschien dat het net als vrijdag nipt lukt. De wind is duidelijk aanwezig vanuit de noordhoek, windkracht 3 tot 4. Wat heeft het weer zondag in petto voor Zwolle?

Meer bewolking. En een grotere kans op nattigheid. In de ochtend passeert een front en is de bewolking het dikst. Daar kan wat regen of motregen uit vallen. In de middag breekt het wolkendek een beetje, maar dan is een bui mogelijk, waar je behoorlijk nat van kan worden. De grootste kans daarop vermoedelijk aan het eind van de middag. Eigenlijk is het weer zondag zo onbetrouwbaar dat je de hele dag een paraplu bij de hand moet hebben. De noordenwind is iets minder sterk dan zaterdag: kracht 3.

Maandag en dinsdag is een buitje in Zwolle niet uit te sluiten. Veel lijkt het niet voor te stellen, met de kennis van nu. Op beide dagen krijgt de stad een portie zonneschijn, misschien wel een flinke portie. De middagtemperatuur ligt in de buurt van 20 graden.

De tweede helft van de nieuwe week houden we het waarschijnlijk droog. Het kwik klimt dan iets boven de 20 graden uit.

Artikel delen: