Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Zwolle – Het Koning Willem II stadion is aanstaande zaterdag vanaf 21.00 uur het decor voor Willem II – PEC Zwolle in speelronde 3 van de Eredivisie. Voor de Zwollenaren de tweede uitwedstrijd op rij waarin het op jacht gaat naar het eerste succes van deze competitie.

Punten werden er nog niet behaald in de eerste twee wedstrijden tegen Gelderse opponenten. Tegen Vitesse werd met 0-1 verloren en vorige week vrijdag werd in Nijmegen een 2-0 nederlaag geleden. Vooral die laatste wedstrijd was een flinke domper.

Tegen de promovendus begon PEC Zwolle vol overgave aan de wedstrijd en had het binnen twee minuten al op voorsprong kunnen staan. Het doelpunt viel echter aan de andere kant en ondanks een handvol kansen zowel voor als na rust, was het niet Zwolle maar N.E.C. dat nog eens scoorde. Daardoor wacht de ploeg van trainer/coach Art Langeler nog op de eerste (doel)punten.

Ook Willem II speelde al tegen Vitesse en wist in Arnhem met maar liefst 0-3 te zegevieren. Dat was gezien de eerste wedstrijd een behoorlijk verrassing. Toen won Feyenoord namelijk met 0-4 in Tilburg. Vitesse, dat de afgelopen weken telkens een midweeks programma moest afwerken in de voorrondes van de Conference League, wisselde zondagmiddag veel door en liet zich volledig aftroeven door de Tricolores. Daardoor is Willem II in tegenstelling tot PEC Zwolle van de hatelijke nul af en lijken de Tilburgers het belabberde vorige seizoen, waarin het zich op het nippertje wist veilig te spelen, definitief achter zich te hebben gelaten.

Willem II presenteerde deze week Godfried Roemeratoe. De verdedigend ingestelde middenvelder is voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Twente. De speler was vorig jaar nog vaste klant in de basiself van Ron Jans, maar kreeg onlangs te horen dat hij dit seizoen op minder speeltijd hoefde te rekenen. De Tilburgers boden uitkomst waardoor Roemeratoe tegen PEC Zwolle al bij de wedstrijdselectie kan zitten. Net als PEC Zwolle, dat Sam Kersten voor één duel moet missen vanwege de rode kaart die hij in de slotfase van N.E.C. Nijmegen – PEC Zwolle opliep, heeft ook Willem II een geschorste speler. Emil Bergström kreeg in de openingswedstrijd tegen Feyenoord de rode kaart en twee duels schorsing opgelegd.

Ingmar Oostrom is zaterdagavond vanaf 21.00 uur de scheidsrechter in Tilburg. Assistent-scheidsrechters zijn Bas van Dongen en Mark Janssen. Official is Martijn Vos. VAR in Zeist is Sander van der Eijk en zijn assistent is Sam Dröge. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: