Studenten delen fietsverlichting uit in Zwolle

Zwolle – De studenten van studentenvereniging Oikos Nomos en medewerkers  van Veilig verkeer Nederland delen op donderdagavond 11 december op de Grote Markt in Zwolle fietsverlichting uit. Zo willen zij de fietsers die geen goede fietsverlichting hebben op een ludieke manier aanspreken. De fietsers, en dan vooral de doelgroep studenten, krijgen ter plekke gratis een setje fietsverlichting overhandigt zodat ze veilig en boetevrij verder kunnen.

De lampjes die tijdens deze actie uitgedeeld zullen worden zijn ter beschikking gesteld door Veilig Verkeer Nederland. Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne ‘Losse lampjes mogen ook!’ van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Vanaf 1 november mogen losse lampjes ook aan de tas of jas bevestigt worden. Ook de politie vindt dit een goede actie en ondersteunt deze door aanwezig te zijn donderdagavond 11 december.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. “Ook de politie vindt dit een goede actie en ondersteunt deze door aanwezig te zijn donderdagavond 11 december.”

  En staan ze dan vóór of na de actieplaats 😉


  ⚠️ Meld

 2. De fietsers, en dan vooral de doelgroep studenten, krijgen ter plekke gratis een setje fietsverlichting overhandigt zodat ze veilig en boetevrij verder kunnen.

  Ze krijgen dit uiteraard overhandigd… 😀


  ⚠️ Meld

 3. Dan mogen ze ook wel eens wat fietsverlichting uitdelen aan de scholieren die de middelbare school aan de Dobbe bezoeken. Die zien kans om ’s morgens vroeg zonder licht door het donker naar school te fietsen, tot grote wanhoop van de automobilisten. En een hand uitsteken bij het afslaan? Nou, nee…..vást niet! En met drie man naast elkaar om de rotonde, dat gaat toch best? Maar oh wee als er wat gebeurt? Wie krijgt dan de schuld? Juist!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.