Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV

Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV

Zwolle – Berkum kwam in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen op eigen terrein niet verder dan een 0-0 remise tegen AZSV. De Zwollenaren hadden vooral vóór rust de meeste kansen maar misten de scherpte en af en toe ook een beetje mazzel, waardoor na afloop het gevoel overheerste dat ze twee punten hadden weggegeven.

“We begonnen goed, met twee of drie goede mogelijkheden, maar in de tweede helft werd het minder van onze kant,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Dave de Jong van AZSV zag dat zijn ploeg er na rust beter in kwam, én in de eerste helft een één-op-één kans had laten liggen. “Maar onze keeper heeft ons gered bij een vrije trap en een corner, over twee dagen denk ik dat ik blij moet zijn met een punt.”


In de eerste helft was Berkum het gevaarlijkst en na krap een kwartier leken de Zwollenaren ook op voorsprong te komen. Na voorbereidend werk van Chris van der Meulen vuurde Ivar Nijboer hard op het Aaltense doel, maar keeper Bonne Jansen haalde de bal stijlvol uit de bovenhoek. Nadat Martijn Brakke naast het AZSV-doel had geknald had de openingsgoal ook maar zo op naam van de bezoekers kunnen komen. Joost Rasing kwam na een snelle uitval in vrije positie voor het Berkum-doel, maar stuitte daarbij op keeper Huib Veurink.
Na krap een half uur leek Chris van der Meulen, na een lange pass van verdediger Dennis Horstman, de Aaltense keeper te gaan passeren maar zijn tikje sukkelde centimeters naast het AZSV-doel en nog geen vijf minuten later ketste een schot van Van der Meulen via de lat over. Omdat keeper Bonne Jansen vlak vóór rust ook een inzet van Nijboer onschadelijk maakte bleef het voor rust 0-0 en daarmee had de thuisclub zichzelf duidelijk tekort gedaan.

In de tweede helft oogde het allemaal wat minder bij Berkum, dat het tempo liet zakken en zich meer onder druk liet zetten door de op de counter spelende Aaltenaren. Daar kwam lange tijd niet al te veel gevaar uit, maar een kwartiertje voor het slot kwamen de Zwollenaren goed weg toen een kanonskogel van Niek te Veluwe maar nét over de bovenhoek van het Berkum-doel scheerde.
In de slotfase kwam Berkum sterker terug maar opnieuw bleek de sterk keepende Bonne Jansen, normaliter reservedoelman bij AZSV, een niet te passeren station. Drie minuten voor het slot bokste de Aaltense sluitpost een vrije trap van Robert Schonewille knap weg en een minuut later maakte hij een kopbal van Frank van der Burg op miraculeuze wijze onschadelijk. Zodoende bleef het bij een doelpuntloze remise, en daarmee was Berkum nog het ontevredenst omdat de thuisclub het karwei al in het eerste bedrijf kan kunnen en moeten afmaken.

Foto's 10
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Berkum laat twee punten liggen tegen AZSV
Artikel delen:
Reacties 18
 1. De wedstrijd begon een Zwolsch kwartiertje later aangezien het massaal toegestroomde publiek een 100% Coronacheck moest kunnen overleggen bij binnenkomst van het Sportpark de Vegtlust.

  Er kwam geen muisje door en dat gold ook voor de verdediging van vv Berkum. Zo stabiel als een huis, helemaal niets weggegeven, jammer dat de voorwaartsen niet een van de vele kansen wist te verzilveren.

  Ik vond het ouderwets gezellig zo weer met iedereen. vv Berkum blijft toch de grootste familie van Zwolle.

  Compliment ook aan de beide assistent scheidsrechters, hoewel ze niet foutloos waren, was het een genot om naar ze te kijken. Dat mag ook wel eens gezegd worden.


  ⚠️ Meld

 2. Er was niet veel te beleven bij Berkum.
  5 man en een witte paarden kop zat er op de tribune.
  De corona check tent was al ruim voor aanvang van de wedstrijd afgebroken zo druk was het.


  ⚠️ Meld

 3. “Lars Miedema (broer van Viev) moet SC Genemuiden met goals uit de problemen helpen”.

  Ik weet het niet hoor want ze scoorden 3x dit weekend, maar kregen er 5 tegen. Vijf! Hadden ze niet beter een goede verdediger of keeper kunnen kopen? Maar het is nog geen 1 september dus wie weet kopen ze nog meer spelers.

  https://www.destentor.nl/kop-van-overijssel/lars-miedema-broer-van-oranjester-vivianne-moet-sc-genemuiden-met-goals-uit-de-problemen-helpen~a68053a0/


  ⚠️ Meld

 4. Vandaag de laatste dag van de transferwindow.

  Sportclub is nog op zoek naar een doelman, links- en rechtsback, centrale verdediger, linker-, centrale- en rechtermiddenvelder en een linker- en rechterspits.

  Genemuiden speelde met welgeteld met 2 eigen jongens afgelopen zaterdag. TWEE maar. Zo slecht doen SVI en Be Quick’28 het niet eens.


  ⚠️ Meld

 5. Een veel gemaakte fout afgelopen zaterdag. Veel mensen herkende geen enkele speler in het beruchte zwart wit. “Allemaal gekochte spelers zeker?” 65% eigen jeugd in de selectie.

  Nee natuurlijk niet. Wat ze niet wisten is dat vv Berkum helemaal niet in het zwart wit speelde, maar in het prachtige nieuwe aubergine shirt. Veel lovende reacties op deze gewaagde kleur.


  ⚠️ Meld

 6. *** Breaking News *** Breaking News *** Wegens gebrek aan vrijwilligers zal de komende weken de kantine van Sportclub Genemuiden gesloten blijven.

  Het loopt daar gierend uit de klauw. Werkelijk alles gaat daar mis. Dikke nederlagen, paniekaankopen, lage toeschouwersaantallen, vrijwilligers en sponsoren keren de club de rug toe.

  Breman is zelf als shirtsponsor geworden en anderen staan in de rij om over te stappen naar het succesvolle vv Berkum.

  https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/62278/vv-berkum-er-zijn-genoeg-vrijwilligers%E2%80%99


  ⚠️ Meld

 7. Ben jij zeker niet bij Berkum geweest voor de coronaperiode daar zat zelfs tijdens de wedstrijden van Berkum 1 de Snackcorner dicht ivm te weinig vrijwillegers.Hoe dan zoveel leden en dan structureel te weinig vrijwillegers en haast geen toeschouwers.hihihi


  ⚠️ Meld

 8. Dat kan niet want de kantine van de koopvereniging zit dicht ivm tekort aan vrijwillegers maar kom eens wat drinken in de kantine van Dieze-West altijd gezellig en vaak live muziek.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.