Sassenstraat
Sassenstraat

Het weer: Vrijwel droog en in de middag meer zon

Zwolle – Maandag vormt het begin van een vrijwel droge week in Zwolle. Rond het middaguur komt er heel misschien nog een druppelbuitje over. Maar de kans is veel groter dat er maandag geen spatje regen valt.

Na een mogelijk wat nevelige start in de vroege ochtend, trekken er wolken over de stad. De zon heeft af en toe het nakijken. Maar zonnestralen zullen de Zwolse grond zeker wel bereiken. In de middag en avond gaat dat door minder bewolking steeds beter. De temperatuur aan het eind van de middag komt waarschijnlijk uit in de buurt van 22 graden. Dat is helemaal geen slechte waarde. De wind is aanvankelijk zwak uit richtingen rond noord, in de middag neemt hij toe naar matig, kracht 3.

In de loop van de avond verdwijnt veel van de bewolking. Een kraakheldere nacht met een mooie halve maan is zelfs mogelijk. De maan komt in het begin van de nacht op in het noordoosten. Onder een heldere hemel daalt het kwik flink, een minimumtemperatuur van ongeveer 13 graden.

Dinsdagochtend is er in Zwolle en wijde omgeving kans op mist. Houd er rekening mee dat die rond de ochtendspits zo dicht kan zijn dat het verkeer er hinder van ondervindt.

Na de mist doen we dinsdag het weer van maandag nog eens dunnetjes over. Maar volgens de huidige inzichten met minder wolken en meer zon. Regen hoeven we niet te verwachten. De wind zit in de noordhoek en is in de middag duidelijk merkbaar met kracht 3. Een middagtemperatuur van ongeveer 22 graden.

Woensdag en de dagen erna zorgt een hogedrukgebied met de kern in de buurt van Schotland voor droog weer in onze omgeving. De wind komt uit noordelijke richtingen, waardoor het kwik blijft steken bij 20 graden. De lucht wordt aangevoerd over de Noordzee, zodat we rekening moeten houden met wolkenvelden. Sommige weermodellen zijn echter optimistisch en denken dat het reuze mee zal vallen met die bewolking. De temperatuur komt in dat geval uit rond 23 graden. Tezamen met alle zonneschijn zou dat een perfect begin van september zijn.

In het weerbericht op Weblog Zwolle bekijken we komende week welke kant het op gaat: bewolking of zon?

Artikel delen: