Fairfood-themaweek Windesheim

Zwolle – In het kader van de Fairfood-themaweek op Hogeschool Windesheim vond woensdagmiddag een Kerstmarkt plaats. Duurzaamheid staat centraal tijdens de themaweek. Met ‘eerlijke’ hapjes, drankjes en producten worden studenten en docenten gemotiveerd duurzamer te consumeren. Het lectoraat Duurzaam Ondernemen organiseert  tot en met 12 december de Fairfood-themaweek, in samenwerking met Fairfood International.

 
Woensdag was het X-mas shopping time in het hoofdgebouw met live kerstmuziek. Van 10.30 – 14.30 uur brachten bedrijven als de Body Shop, Simple Shoes, de Wereldwinkel en Wijngoed de Reestlandhoeve hun duurzame producten en diensten aan de man. Ter verhoging van de sfeer was er duurzame koek-en-zopie te koop oliebollen met duurzame ingrediënten en warme chocolademelk van Fairtrade cacao van Verkade. Doel van de themaweek is studenten en medewerkers ervan bewust maken dat duurzaam consumeren helpt de natuur te beschermen en kinderarbeid te voorkomen. Duurzaam consumeren zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat arbeiders in lagelonenlanden een eerlijk salaris krijgen.
 
 

(H)eerlijke gerechten
In het Windesheimrestaurant staan in de themaweek broodjes, soepen, salades en sapjes met duurzame ingrediënten op het menu. Deze gerechten zijn op hun ‘(h)eerlijkheid’ beoordeeld door Fairfood. Cateraar Team Spirit van Windesheim gebruikt al geruime tijd biologische producten en is van plan om dat te blijven doen.

 
Shop jij fair-test
Een promotieteam van Fairfood laat op dinsdag 9 en donderdag 11 december zien dat duurzaam boodschappen doen heel eenvoudig is. Met de ‘Shop jij fair-test’ op
www.fairfood.org worden bezoekers uitgedaagd om hun koopgedrag onder de loep te nemen en actie te ondernemen om duurzamer te consumeren.
 
 
Fairfood
Fairfood is een internationale campagne- en lobbyorganisatie zonder winstoogmerk, die de voedingsmiddelenindustrie aanspoort haar ketens te verduurzamen. Zo wil Fairfood een bijdrage leveren aan de bestrijding van wereldwijde honger en armoede.

Artikel delen:

Reageer