D66 Zwolle vraagt met GroenLinks en ChristenUnie om noodopvang Afghanen

D66 Zwolle vraagt met GroenLinks en ChristenUnie om noodopvang Afghanen

Zwolle – Nederland heeft Afghanen opgehaald die eerder bij Nederlandse militaire missies en opbouwwerk hielpen. Ze werden opgehaald omdat de Taliban in een hoog tempo Afghanistan veroverden.

Deze mensen zijn hun leven niet zeker onder het fundamentalistische Taliban-regime, zegt D66 Zwolle. Er is een groot tekort aan opvangplekken ontstaan. D66 wil dat de gemeente Zwolle haar best doet om deze mensen te helpen.

“Het gaat hier om mensen die nu in Afghanistan in levensgevaar verkeren omdat ze eerder Nederland hielpen toen wij daar militair actief waren, deze mensen verdienen een welkom in ons land en onze stad,” aldus D66-raadslid David Hof, die de vragen samen met Margriet Leest van GroenLinks en Ruth Stoorvogel van de ChristenUnie indiende. De indienende partijen vragen het College om contact te zoeken met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) om te kijken wat de behoefte is en of noodopvang in Zwolle welkom is.

Naast D66, GroenLinks en de ChristenUnie worden de vragen gesteld namens de PvdA, CDA en SP. De partijen vragen het college ook om aandacht te hebben voor de manier waarop Zwollenaren geïnformeerd en betrokken worden bij eventuele noodopvang.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Aangezien de competities in de kelderklasse nog lang niet beginnen lijkt het prima om een paar tenten op het terrein van HTC/Pelikaan neer te zetten. Prachtige rustieke omgeving en heerlijk douchen en naar het toilet gaan, radio luisteren en tv kijken in de kantine.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.