Voorzitter Van Vliet stopt bij FC Zwolle

Zwolle – Ronald van Vliet stopt aan het einde van dit seizoen als voorzitter van FC Zwolle. Dat meldt de supporterswebsite fczwolle.org woensdag. De preses is dan 11 seizoenen actief geweest als voorzitter binnen het bestuur van FC Zwolle. Naast Ronald van Vliet legt ook Gerwout Hovenberg, die binnen het bestuur verantwoordelijk is voor de Commerciële Zaken & de Businessclub zijn taken neer. Het bestuur van de club beraadt zich momenteel over de opvolging.

Van Vliet trad in 1998 aan als opvolger van Gaston Sporre. Onder zijn bewind promoveerde de club in 2002 naar de Eredivisie, waar de club slechts 2 seizoenen verbleef. Tevens is er hard gewerkt aan de verdere professionalisering van de club. Zijn relatie met de supporters van FC Zwolle was altijd gespannen. Ook werd onder het bewind van van Vliet de realisatie van het nieuwe stadion van FC Zwolle voltooid en promoveerde de club naar categorie III voor wat betreft de financiën. De nieuwe voorzitter van FC Zwolle zal vermoedelijk aan het begin van het nieuwe seizoen zijn opwachting maken.

In de profielschets staat dat de nieuwe voorzitter goede contacten moet hebben binnen het bedrijfsleven en de politiek. Daarnaast moet de voorzitter tussen de supporters staan en ook ingangen hebben binnen de KNVB en het Zwolse amateurvoetbal.

Artikel delen:
Reacties 57
 1. Waarom is (was) er sprake (geweest) van een gespannen relatie met de FCZ supporters en is er een profielschets beschikbaar van de nieuwe functie??

  Monsterboard.nl wellicht …


  ⚠️ Meld

 2. Belangrijkste eis lijkt mij te zijn:
  Het moet een voorzitter/algemeen directeur/eigenaar zijn van een
  (mddel)groot bedrijf dat wil investeren in de toekomst van FC Zwolle tbv de stad en de regio(Zwolle/Kampen/Hattem/Hasselt/Zwartsluis/Staphorst/
  Nw.Leusen/Dalfsen/Genemuiden) !
  Voorbeeld: Riemer van de Velde;Jorien van den Heerik ea.


  ⚠️ Meld

 3. precies ElRey!!

  meneer heeft teveel verkeerde keuzes gemaakt!! en deze keuzes had iemand met visie niet gemaakt!! en vooral niet vergeten dat meneer totaal geen voetbalhart had!! meneer speelt liever met z’n mobiel tijdens de wedstrijden!


  ⚠️ Meld

 4. En we zwaaien met zijn allen naar Van Vliet. Ga weg en kom nooit meer terug. Dit had hij veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel eerder moeten doen.

  Zoals al op org is gezegd; een mooi kerst cadeau. Nog mooier zou zijn als hij per direct stopt.


  ⚠️ Meld

 5. ik begrijp de reakties niet hier, de HEER(want dat is hij) van vliet heeft zich met hart en ziel op 1 van de meest zieltogende clubs van het betaald voetbal gestort. hij was er waarschijnlijk al snel achter dat pec zwolle/fc zwolle/zwolle 82 of hoe je t ook noemen wilt een doodgeboren kindje is. toch heeft hij de ongelijke strijd tegen de wat-maar.roepende-mensen uiteindelijk opgegeven. een standbeeld verdiend hij. tevens stel ik voor dat de fred patrick tribune voortaan ronald van vliet tribune gaat heten.


  ⚠️ Meld

 6. @ Wim

  Jorien van de Heerik?? En dan zeker ook een lening verstrekken tegen een rentepercentage van 12 %, daar pas ik voor….

  Ik persoonlijk heb wel iemand voor ogen die daar wel heel geschikt voor zou kunnen zijn, ga vanmiddag maar eens een babbeltje met hem maken ;D 😀


  ⚠️ Meld

 7. Wie moet straks dan het cluppie beter leiden dan van Vliet .Want de club heeft geen cent te makken er moet geld bij .Dus probeer maar eens iemand te vinden die het een ieder naar de zin doet .Straks als de opvolger bekend en geinstalleerd is zal naar een tijdje de kritiek ook wle weer losbarsten.


  ⚠️ Meld

 8. @Pieter

  Dus eigenlijk zeg je dat er in de stad en regio geen betere alternatieven voor handen zijn dan de heren Van Vliet en Hovenberg? Nou ik denk het wel. In ieder geval kapitaalkrachtigere.


  ⚠️ Meld

 9. @Joop, waarom een tribune die naar een geliefde speler is genoemd omdopen naar de naam van een gehate voorzitter.
  Je spoort echt niet helemaal Joop.


  ⚠️ Meld

 10. Eindelijk kan de club gaan werken aan een positieve toekomst en haar vele mogelijkheden gaan benutten!
  Want het is die notoire leugenaar van een voorzitter die alleen maar in onmogelijkheden denkt en daarmee vooruitgang structureel blokkeerde.


  ⚠️ Meld

 11. geschreven door ElRey, op 10 december 2008 om 22:30

  Voor alle mensen met een clubhart die door het bestuur zijn beschadigd en voor de toekomst van de club is dit fantastisch nieuws!

  Hoezo beschadigd? Kun je dat eens toelichten?


  ⚠️ Meld

 12. Daaag van Vliet,

  gelijk maar weer terug naar Den Haag? Neem Joop ook mee, of ziet ie al vast in je….

  Als we jouw puinhoop opgeruimd hebben zal het voetbal in Zwolle ook weer gaan leven.


  ⚠️ Meld

 13. Er staat een mooi nieuw stadion en de club is gezond. Dan heb je het goed gedaan.

  Probleem is wel dat de man “moeite” heeft om tussen de supporters te staan. En ook dat is een vereiste/kwaliteit.

  Goed dus dat hij nu stopt. Zijn werk is af, het is tijd voor iemand anders.


  ⚠️ Meld

 14. @Joop

  Gezien het feit dat je niet eens weet hoe de club toen heette, bewijs je dat je niet voldoende op de hoogte bent om hier een oordeel te kunnen geven over het functioneren van die notoire leugenaar.
  Het was Gaston Sporre die de club destijds behoedde voor de ondergang en een fundament(je) legde om op verder te bouwen.
  En net dat laatste is volledig nagelaten door de ?berarrogante en immer schofferende van Vliet.


  ⚠️ Meld

 15. @Piet

  Jou is het wellicht ontgaan, maar ik denk dat meerdere mensen die de club op de voet volgen kunnen beamen dat er mensen persoonlijk beschadigd zijn door ‘bestuurlijk handelen’.

  Ik heb geen zin om hier met modder te gaan gooien of het verleden weer op te rakelen. Wat ik Ronald hierover te zeggen had, heb ik hem persoonlijk medegedeeld en is niet iets voor publiek vermaak.

  Ik heb het liever over de toekomst van mijn club. Het gaat om het clubbelang en niet om de personen. Voor de club biedt dit mijns inziens een nieuw toekomstperspectief.

  De tijd stroomt. Het is aan nieuwe mensen om de rivier te verleggen.


  ⚠️ Meld

 16. @Larry

  Jan Franssen?

  Jan Franssen heeft onmiskenbaar goede contacten binnen het bedrijfsleven en de politiek.

  Daarnaast is Jan Franssen een type voorzitter die tussen de supporters staat, getuige de wijze waarop hij als burgervader met Zwollenaren omging.

  Ik weet echter niet of hij ook ingangen heeft binnen de KNVB en het Zwolse amateurvoetbal. Maar goed dat kan door andere mensen worden ingevuld.


  ⚠️ Meld

 17. ElRey ik zeg niet dat er geen alternatieven zijn maar de nieuweling zal het straks ook weer niet goed doen voor de meesten .Want als je op zo,n positie zit komt er heel wat kijken .En dan die kapitaalkrachtigen waar jij het over hebt steken er vast geen cent van hun zelf in ,die willen er alleen zelf beter van worden .Want anders had er in het verleden wel zo,n persoon opgestaan en zich gemeld .


  ⚠️ Meld

 18. @pieter

  Jij doet aannames. De tijd zal leren of de nieuwe roergangers geen haar beter zijn of wel.

  Als je niet tegen kritiek kunt, moet je geen bestuursfunctie vervullen. Met kritiek kun je op verschillende manieren omgaan. Ik hoop dat het nieuwe bestuur er beter mee omgaat.


  ⚠️ Meld

 19. @Henk

  100%. Het was niet zozeer of, maar wanneer het bekend zou worden gemaakt.

  Het bericht is door een lid van de administratie van http://www.fczwolle.org geplaatst. Ik heb hem telefonisch ook nog niet kunnen bereiken waarom hij het gisteren publiceerde want het was voor mij ook een (bijzonder aangename) verrassing.

  Nogmaals met dezelfde mensen, blijf je dezelfde uitkomsten houden. Dat is de afgelopen 11 seizoenen wel gebleken.

  Met nieuwe mensen heb je kans op nieuwe uitkomsten. De tijd zal leren of deze positief of negatief zijn voor FC Zwolle, maar persoonlijk heb ik er wel het vertrouwen in dat nieuwe roergangers de club naar een hoger niveau tillen.

  Het is niet schofferend bedoeld maar zakelijk gezien voldeed de huidige voorzitter aan geen enkel punt van de profielschets die is uitgebracht voor een nieuwe voorzitter.

  Tenslotte laten we niet vergeten dat het uiteindelijk allemaal om de toekomst van de club gaat en niet om de poppetjes.


  ⚠️ Meld

 20. geschreven door ElRey, op 11 december 2008 om 11:10

  Jan Franssen?

  Gezien de opkomst van roze voetbalschoentjes en de publicatie onlangs van een boek over voetballers die uit de kast zouden moeten komen, moet deze carnavals-akela wel de juiste persoon zijn. 😉 ;D


  ⚠️ Meld

 21. Jammer dat de spelers op de achtergrond van deze foto hinderlijk in beeld staan/rekken.

  Immers, waar het om gaat in de sport(fotografie) is altijd het detail


  ⚠️ Meld

 22. @torjaeger, dit is een ernstige kwestie en dan kom je met die lichtgewichten aan, zware jongen hebben we nodig, een bevlogen ondernemer met naam en faam. een BVO is geen wijkvereniging o.i.d. voorzitter krijgt te maken met grote namen uit de voetbalwereld die keihard is.


  ⚠️ Meld

 23. de aanstaande ex-voorzitter van be-quick is zeer bedreven in het aftroggelen van gemeenschapsgeld bij de gemeente na eigenhandig falen. dit is dus onbetwist de juiste man voor ons aller fc zwolle.


  ⚠️ Meld

 24. Zou jaap stam ons nog wel kennen dan?
  Die heeft alleen zijn feestje hier gevierd toch?
  Tja, ongelooflijk hé? Die man heeft nog nooit een bedrijf bestuurt en moet dat dan wel bij een BVO kunnen. Achteraf praat natuurljk, maar goed we bestaan nog en dat is dan denk ik het enige wat hij bereikt heeft.
  Bij die geelrode rakkers hebben ze verschillende ex spelers die zich in willen zetten voor de club.
  Hopenlijk creert onze volgende voorzitter een nieuwe thuishaven waar spelers weer eens binding met onze club krijgen.


  ⚠️ Meld

 25. Jaap Stam heeft niets met Zwolle, wilde ook niet bij het afscheid van het Oosterenk stadion zijn. Heeft zijn afscheidwedstrijd hier alleen maar gespeeld omdat dit de beste optie was na de Arena, want dat was waarschijnlijk veel te duur en het stadion van Kampen veel te klein.


  ⚠️ Meld

 26. @Joop Lichtgewichten??

  Bert E. hobbelt veele jaren mee in deze regio dus hij kent ons en wij kennen hem. Hijzelf, alsmede zijn oudste zoon, zijn daarbij Zwolse ondernemers….

  D.Meijntjes heeft al enkele jaren eredivise ervaring opgedaan bij FCZ alsmede Utreg, waar hij niet gesneuveld is. Dat kunnen John van L., Rob D., David N. ea niet meer zeggen. De Zwolse Business kent hij als ware het ons eigen tuindorp Berkum. En tja zijn familie is ook niet onbekend in het Zwolse (Sport/DJ/Uitgaans) wereldje.

  Wellicht kunnen we er een referendum over houden?!


  ⚠️ Meld

 27. Diederick Meijntjes zou een hele goede zijn voor FC Zwolle, maar nog niet in de functie van voorzitter. Alhoewel hij aan veel punten van de profielschets voldoet, denk ik dat hij nog wat meer ‘spek op de botten’ zou moeten krijgen.
  Wellicht een toekomstige voorzitter… 😉


  ⚠️ Meld

 28. We gaan hier niet mijn oude makker Diederik af lopen zeiken. fantastische voetballer en van het juiste kaliber om invulling te geven aan het voorzitterschap van de FC.


  ⚠️ Meld

 29. Pp, hou eens op met dat gezemel de laatste weken. Ik heb er genoeg van!
  Bekijk het anders. Het is juist een groot compliment dat die-hard FC-supporter Larry Diederik noemt als optie.
  Ik ga ook voor Jaap Stam.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.