Zwols Symfonie Orkest
Zwols Symfonie Orkest

Zwols Symfonie Orkest start nieuw seizoen met open repetitie

Zwolle – Het Zwols Symfonie Orkest begint haar nieuwe seizoen met een feestelijke open repetitie. Geïnteresseerde muzikanten kunnen op dinsdag 7 september aansluiten bij de repetitie van het orkest. De repetitie begint om 19.30 uur in Gymnasium Celeanum. Adres: Zoom 37 in Zwolle.

Het Zwols Symfonie Orkest, in 1946 opgericht, heeft een lange voorgeschiedenis maar is nog altijd jong van geest. Inmiddels viert het orkest haar 75-jarig jubileum en telt het orkest circa veertig vaste leden, die uit Zwolle en de wijde omgeving van Zwolle komen. Het orkest richt zich op amateurmusici die graag in een gezellige sfeer samen muziek maken, maar daarbij wel streven naar het neerzetten van een mooi programma op niveau.

Na een stop vanwege de coronamaatregelen hebben de leden veel zin om met interim-dirigent Hans Oosterwijk aan de slag te gaan. “We focussen het komende seizoen op het plezier in het samen spelen met feestelijke en niet te moeilijke muziek,” aldus Oosterwijk: “Er staan onder andere stukken van Bizet, Borodin en Dvořák op het programma. Ik heb altijd een opbouw in de repetities, waarbij er ruimte is voor lekker spelen en voor de techniek. Dat moet elkaar afwisselen en iedereen moet een goed gevoel hebben bij het repeteren, maar ook het gevoel dat er stappen vooruit zijn gemaakt.”

Het Zwols Symfonie Orkest is met name op zoek naar nieuwe violisten. Meer informatie of aanmelden voor de open repetitie via www.zwolssymfonieorkest.nl

Artikel delen: