Parkstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Parkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog met zon en wolken

Zwolle – Dinsdagochtend is het koel in Zwolle. Er is in alle vroegte vooral in het buitengebied kans op nevel of mist. Misschien schuiven ook wolkenveldjes over de stad. Maar het idee is dat veel daarvan ‘s morgens onder invloed van de zon verdwijnt.

Het wordt een droge dag met veel zon en stapelwolken, die een voorkeur hebben voor de middag. Storingen met neerslag en wind worden op grote afstand gehouden door een krachtig hogedrukgebied ten noordwesten van Schotland. De Duitse weerdienst heeft het de naam Gaya gegeven. Gaya zorgt voor een serie droge dagen. Pas zondag zou weer regen op Zwolle af kunnen komen. Dinsdag hebben we een lekkere middagtemperatuur van 23 graden.

Omdat de wind uit het noorden komt, is het eenvoudig om een windluw plekje op het zuiden met zicht op de zon te vinden. De temperatuur op je zuidelijke balkon of tuin stijgt in de zon al gauw naar zomers niveau. De wind blijft dinsdag binnen de perken: windkracht 3 maximaal in de stad.

De komende dagen wordt de wind nog zwakker. Dit verhoogt de kans op mist in de nacht en ochtend. Gaya kan evenmin verhinderen dat velden Noordzeebewolking over de regio Zwolle schuiven. Woensdag lijkt dat te gaan gebeuren. De wolkenvelden bereiken Zwolle vermoedelijk dinsdagavond en in de nacht naar woensdag.

Woensdag overdag valt het met de zon waarschijnlijk nogal tegen. We maken kans op een grijze dag. Maar het blijft droog. De middagtemperatuur is met ongeveer 21 graden wat lager.

Hoe het er donderdag en vrijdag uitziet met de bewolking boven Zwolle is nog onzeker. Op beelden van de weersatelliet is boven de Noordzee wel een uitgestrekte wolkenmassa te zien…

Artikel delen: