Wake voor Tibet in Zwolle

Zwolle – Op de Grote Mark in Zwolle hield de Tibet Support Groep, op de Dag van de mensenrechten, de actie ‘light a candle for Tibet’ Op de Grote Markt in Zwolle kwamen om 20.00 uur een tiental Tibet Supporters bij elkaar om een wake te houden, een kaars aan te steken en licht en kracht te sturen naar de politiek gevangenen in Tibet. De TSG heeft kaarsen laten maken met de tekst ‘Light a candle for those in darkness, to find hope in the darkest of days.’ Die werden op het Zwolse plein aangestoken.

‘Light a candle for Tibet’ werd georganiseerd door de Tibet Support Groep Nederland om stil te staan bij de Tibetanen die na 50 jaar bezetting en onderdrukking vol moed en door wanhoop gedreven, zijn blijven strijden voor vrijheid, rechtvaardigheid en een betere toekomst voor het Tibetaanse volk. Tibetanen, jong en oud, monniken en nonnen zijn afgelopen maart en masse, met gevaar voor eigen leven, de straat op gegaan in de hoop dat de Olympische Spelen een positieve verandering teweeg zouden brengen voor de mensenrechten in Tibet. Sinds de opstand in maart worden honderden Tibetanen vermist en rond de duizend Tibetanen zitten nu al maanden in de Chinese gevangenissen, zonder eerlijk proces.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. ben vorig jaar in tibet geweest, prachtig land met zijn ouroude tradities. overigens er leven meer tibetanen in china dan in tibet. in tibet zelf wonen net zoveel chinezen als tibetanen dus het is eigenlijk al 1 en al mix daaro


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.