KWF Zwolle gaat weer collecteren

KWF Zwolle gaat weer collecteren

Zwolle – Na een jaar van alleen digitaal collecteren d.m.v. een huis-aan-huis flyer, gaan we dit jaar in Zwolle weer langs de deuren met een collectebus voor KWF Kankerbestrijding. De nationale collecteweek is dit jaar van 5 t/m 11 september.

De bijna 700 collectanten die dit jaar in Zwolle voor KWF lopen hebben een collectebus bij zich waar de gever contant geld in kan doen maar ook eenmalig digitaal kan doneren. De eenmalige gift gaat via een QR-code die op de voorkant van de collectebus zit. Het scannen van de code gaat via de smartphone van de gever. Elk bedrag kan gedoneerd worden en is eenmalig, anoniem en gaat veilig via iDEAL.

Hans, collectecoördinator in Zwolle, is blij dat er dit jaar weer volop gecollecteerd kan worden. Door de coronacrisis was de landelijke opbrengst vorig jaar ongeveer een derde lager dan normaal: € 4,2 miljoen in plaats van € 5,8 miljoen.
“We hopen dit jaar weer meer geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt Hans. “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. In de gemeente Zwolle zijn dat ook al gauw een paar honderd mensen. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar ca. 65%. Dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling. Maar er valt nog veel werk te verzetten. Elk jaar overlijden nog steeds ca. 45.000 mensen aan kanker. Het streven van KWF is dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker, want er is zoveel om voor te leven.
KWF. Tegen kanker. Voor het leven.

Artikel delen: