Zwolsche Polle naar partnerstad Lünen

Zwolle- Na de opening door de voorzitter van de Stichting Zwolle-Lünen, Adri Wever, van de kerstmarkt in Lünen samen met burgemeester Stodollick gaat aanstaande zaterdag de Zwolsche Polle in Lünen spelen. De hele dag zal dit bekende Zwolse dweilorkest de kerstmarkt aldaar met zijne feestelijke klanken aantrekkelijker maken. Aan het eind van de dag speelt de Zwolsche Polle nog bij het bekende fakkelzwemmen in de rivier de Lippe. Naar men zegt ouder nog dan de stad Zwolle zelf.

De Zwolsche Polle is het oudste dweilorkest van Zwolle. De oorsprong van De Polle moet worden gezocht in een ver verleden. De oorspronkelijke naam van het orkest is “De Polle”. De naam werd gegeven aan een carnavalsorkest van een stam hunebedders. De Zwolsche Polle is gespecialiseerd in passende muziek, en met name in muziek die past bij carnaval. Deze uitwisseling is tot stand gekomen door Wijnand Akkerman na bemiddeling door de Stichting Zwolle-Lünen. Het is een van de laatste daden van deze stichting die per 1 januari stopt. Dan is het gemeentebestuur van Zwolle weer geheel verantwoordelijk voor de stedenband.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. dat Lunen brengt ons toch niks hier in zwolle, het is 1-richtingsverkeer. toen ik er pas was en ca. 15 mensen vertelde dat ik uit zwolle kwam kreeg ik totaal geen reaktie behalve dan die paar die hun schouders ophaalden.


    ⚠️ Meld

  2. Geniet van het leven!
    tsjonge tsjonge, Joop. Wat is het leven voor jou toch zwaar. Op alles maar afgeven. Geniet je wel van dingen die gebeuren? Kijk nou eens naar dingen die je wel leuk vindt en reageer daar op. Je zult merken dat het leven dan een stuk leuker wordt!
    Ik wens je veel geluk en plezier voor 2009 toe!


    ⚠️ Meld

Reageer