Steenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Steenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig, eerst wolkenvelden en later opklaringen

Zwolle – Woensdagochtend hangt er veel bewolking boven Zwolle. Het zijn wolkenvelden die vanaf de Noordzee over het land zijn geschoven. De grijze wolkenlaag is niet al te dik en er valt geen regen uit. De bedoeling is woensdag dat de zon de wolkenvelden gaat oplossen.

Rond het middaguur staat de zon daarvoor hoog genoeg. Waarschijnlijk blijven er wel wolken over, maar die bieden tussenruimte voor zonneschijn, misschien wel veel zonneschijn in de loop van de middag. Verder valt de wind op door zijn afwezigheid. Het is heel rustig weer en dat helpt de gevoelstemperatuur. Op de Zwolse thermometers zien we in het begin van de morgen ongeveer 15 graden staan, aan het einde van de middag is het kwik opgelopen naar 21 graden.

De weerkundige herfst begint op 1 september. Dat is nu voornamelijk te merken aan de verhoogde kans op ochtendmist. Onstuimige herfsttoestanden staan nog niet op het programma voor onze omgeving.

Donderdagochtend is er in de regio Zwolle kans op mist, of dichte mist, die lastig kan zijn voor verkeer. De mist trekt ‘s morgens op tot laaghangende bewolking. Hoe vlot we in Zwolle van de bewolking afkomen is nog even afwachten. We gaan ervan uit dat het in de loop van de dag gelukt is. Het blijft in elk geval droog. Ook op donderdag stelt de noord– tot noordwestenwind heel weinig voor.

Dankzij hogedrukgebied Gaya, dat nog standhoudt bij Schotland, bereiken storingen met regen onze regio voorlopig niet. Tot zondag heeft Zwolle droog en rustig weer met wolkenvelden. En zonnige perioden, die soms best lang zijn. De middagtemperatuur is circa 21 graden.

Artikel delen: