Carlos Platier Luna rent 103 kilometer voor vluchtelingen

Carlos Platier Luna rent 103 kilometer voor vluchtelingen

Zwolle – In september vraagt het Rode Kruis met de actie Kilometers voor Kansen aandacht voor de moeilijke en gevaarlijke reizen die migranten afleggen.

Het doel van de actie is is om in de maand september zoveel mogelijk kilometers af te leggen om geld op te halen voor mensen die op de vlucht zijn. De Zwolse Judoka en mediapersoonlijkheid Carlos Platier Luna (27) is van plan 103 kilometer te gaan hardlopen, en hoopt daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.

Vluchtelingen helpen
Voor zo’n 80 miljoen mensen ter wereld is een tocht van vele kilometers de enige uitweg uit oorlog, honger of armoede. Carlos voelt zich betrokken bij het lot van migranten: “Ik doe mee met kilometers voor kansen omdat ik door mijn sportieve prestaties vluchtelingen over de hele wereld kan helpen. Ik ga tien keer tien kilometer en een beetje afleggen om in totaal op 103 kilometer uit te komen, dit is voor mij een realistische afstand die ik in de maand september hardlopend kan afleggen.

Op de website www.kilometersvoorkansen.nl kan iedereen zich individueel of als team aanmelden en een actiepagina aanmaken. Deelnemers kunnen fietsen, wandelen, hardlopen, roeien, skeeleren of op een andere manier kilometers maken, als je maar in beweging komt.
Een viertal bekende migratieroutes dienen als doelafstand: Oost- naar West-Bosnië (103 km), Ethiopië naar Soedan (235 km), Libië naar Sicilië (658 km) en Venezuela naar Colombia (713 km), maar deelnemers kunnen ook een zelfgekozen afstand kiezen.

Win-win
Carlos heeft een teampagina aangemaakt en een streefbedrag van vijfhonderd euro aangegeven. Carlos: “Via mijn netwerk op social media heb ik al veel mensen enthousiast kunnen maken voor de actie. Het streefbedrag is daarmee al ruim behaald dus ik hoop nu stiekem dat we richting de duizend euro kunnen gaan. Mensen kunnen al sponsoren vanaf een euro, alle kleine beetjes helpen. Zelf gaan lopen en sponsors zoeken kan natuurlijk ook. Zo kan je én zelf fit worden én vluchtelingen helpen. Dat is win-win!”

Artikel delen: