Deltion ondersteunt Voedselbank

Zwolle – Het Deltion College heeft namens diverse ROC’s in Nederland het initiatief genomen om voedselbanken te adopteren. Concreet heeft deze actie vijf adopties en 6.000 euro voor de voedselbanken in Nederland opgeleverd. Dit wordt donderdag 11 december a.s. bekend gemaakt tijdens de Benefit-uitzending van het programma Frogers: Effe geen cent te makken.

Zelf adopteert het Deltion College de Voedselbank in Steenwijk.Met deze actie bieden studenten vanuit een leer-/werksituatie ondersteuning aan mensen die financieel niet of nauwelijks rond kunnen komen. De vrijwilligers van de voedselbank in Steenwijk zijn zeer te spreken over dit initiatief. Het adoptieprogramma bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel betreft het ondersteunen van de voedselbank als organisatie. Dit door middel van trainingen en cursussen voor de vrijwilligers, logistiek en promotioneel advies ed. Het tweede onderdeel betreft een verwenprogramma voor de leden van de voedselbank. Dit op maat gemaakte programma wordt komend schooljaar door studenten en in overleg met de vrijwilligers van de geadopteerde voedselbank samengesteld.

De Voedselbank is een initiatief ter bestrijding van (verborgen) armoede én verspilling in Nederland. Dit door het uitdelen van (levens)middelen, die kwalitatief nog goed zijn, maar om één of andere reden niet verkocht kunnen worden.

De benefit-uitzending van Frogers: Effe Geen Cent te Makken, wordt donderdag 11 december a.s. vanaf 20.30 uur uitgezonden op RTL 4.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer