VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar wakker geschud Flevo Boys

Zwolle – Berkum speelt zaterdag zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen bij Flevo Boys in Emmeloord.

De gastheer kreeg vorige week een toch wat verrassende nederlaag om de oren en zal daardoor extra gemotiveerd zijn om in eigen huis revanche te nemen. Ook Berkum heeft wat goed te maken na een fletse 0-0 remise tegen AZSV.

“Tegen AZSV voetbalden we in de eerste helft goed, met veel kansen, maar daarna zakte het terug,” weet Berkum-keeper Huib Veurink. “We zullen ons nu wél moeten belonen en daar hebben we de kwaliteiten ook voor. Maar we onderschatten Flevo Boys zeker niet, want ze hebben vorig jaar al bewezen dat het een goede ploeg is.”

Flevo Boys had deze zomer maar weinig mutaties in de selectie, maar zag wel voormalig jeugdspeler Thomas Potters terugkeren uit de opleiding van SC Cambuur. De polderploeg draaide voorafgaand aan de nieuwe competitie in de Hoofdklasse B een prima voorbereiding, waarbij VV Heerenveen in het laatste oefenduel met liefst 8-0 werd vermorzeld. Dat zorgde voor optimisme bij de selectie van trainer Arjen Postma, maar dat werd afgelopen zaterdag al in de eerste competitiewedstrijd de kop in gedrukt want op bezoek bij ONS Sneek ging Flevo Boys met 4-2 onderuit.

Al na een minuut of 10 was het 1-0 toen de Friezen een penalty mochten nemen en nog binnen het eerste halfuur verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. In de tweede helft kwam Flevo Boys terug toen Yumé Ramos de 2-1 binnen schoot, maar niet lang daarna vergrootte ONS de marge weer: 3-1. Het spel werd grimmiger, met enkele gele kaarten tot gevolg, en even later liep het zelfs verder uit de hand. Eerst werd Gerben Visser bij ONS van het veld gestuurd en vlak daarna kon ook spits Ramos van Flevo Boys, na een ‘slaande beweging’, met een rode kaart vertrekken. Acht minuten voor tijd bracht Timon Rorije de Emmeloorders terug tot 3-2 en dachten de bezoekers zicht te hebben op een punt, maar een minuutje later scoorde ONS opnieuw: 4-2. Daarmee stond Flevo Boys niet alleen met lege handen, maar de ploeg zal ook ‘doelpuntenmachine’ Ramos voorlopig moeten missen.

Berkum creëerde afgelopen zaterdag in de openingswedstrijd op eigen terrein heel wat kansen tegen AZSV, maar wist die niet te benutten zodat het bleef bij een tegenvallend 0-0 gelijkspel. Kansrijke doelpogingen van onder anderen Ivar Nijboer, Chris van der Meulen en Martijn Brakke vlogen naast, over of op de lat van het AZSV-doel. De ploeg van trainer Arno Hoekstra had daarnaast de pech dat de keeper van de bezoekers in bloedvorm verkeerde en enkele zeker lijkende goals voorkwam. Gezien het spelbeeld en het flinke aantal kansen, met name in de eerste helft, was dat gelijkspel teleurstellend voor de Zwollenaren, die van het veld stapten met de wetenschap dat de ploeg twee punten had laten liggen. Berkum zal zaterdag dus efficiënter om moeten springen met de kansen, maar weet dat Flevo Boys wakker geschud zal zijn door de teleurstellende ouverture van het seizoen.

De wedstrijd Flevo Boys-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden, die op Sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan in Emmeloord om 15.00 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Goede bedrijven willen hun naam verbinden aan een succesvolle club. Succes werkt nou eenmaal als een magneet. Veel bedrijven zien vv Berkum als een succesvolle en innoverende voetbalclub en willen daar hun naam aan verbinden en zo daarvan profiteren. De club profiteert van de extra inkomsten en zo creeer je een zelf versterkend effect. Het knappe is dat vv Berkum dit al tientallen volhoud. Dat is nl het moeilijkste.


  ⚠️ Meld

 2. Wat een topvereniging de vrijwilligers lopen weg en er moet al een manager aangesteld worden om de boel rond te krijgen hahahaha nee echt een verbindende club dat Beeerkum.Is de kantine nog wel open of doet Robert dat er ook gelijk bij.


  ⚠️ Meld

 3. Ik lees net “boosheid over mogelijke verplichting coronatoegangsbewijs in horeca”. Haha wat een gejank, dat is vv Berkum al lang ingevoerd. Complimenten aan Robert en zijn team zoals ze de Coronacheck vorige week uitvoerden. Er kwam geen Coronamuisje door.

  Ook nu is vv Berkum weer trendsetter.


  ⚠️ Meld

 4. Geweldig. Die Pool verloor de 1e ronde. Ging zelfs tweemaal naar de grond. Ook in de 2e ronde lag hij alweer op de grond. Niemand gaf nog een stuiver voor hem. Hij was het lachertje van de avond. Het is net vv Berkum.

  Maar toen ineens zag hij het licht en BAAAAAAM en de rest is geschiedenis. Zo gaat het ook met Berkum. Let maar op.


  ⚠️ Meld

 5. Ach Badr is net als die spits van sc Genemuiden. Help even hoe heet hij ook alweer. Oh ja Omar Kavak. Een hele grote mond maar presteren hoe maar. Een tikje en ze zijn weg. Geef mij maar Reizigers.


  ⚠️ Meld

 6. Net als Badr heeft ook Opvreter tijd nodig om te herstellen. Van de tegenslagen die hij in zijn leven heeft ervaren. Ik gun hem die tijd want tegenslagen verwerken kost nou eenmaal tijd. Tot ziens!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.