Koestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op mistbanken in de ochtend, daarna veel zon

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg is er kans op mistbanken in Zwolle en omgeving. Tegen acht uur trekken ze op en kan zich even een dun grijs wolkendekje vormen. Een tijdelijke zaak, want dankzij de zon verdwijnt dat ook. De uitkomst is droog weer en veel zonneschijn in Zwolle.

Donderdagmiddag meldde het weerstation van Weblog Zwolle in het centrum van de stad een temperatuur van 23,1 °Celsius. Vrijdagmiddag zit 24 graden er wel in daar. In het buitengebied is het verwachte maximum iets lager. Binnen of buiten de stad; we hebben vrijdag heel prettige temperaturen. Er staat in de ochtend en eerste helft van de middag nauwelijks wind. In de loop van de middag steekt een zwak tot matige briesje vanuit het noordoosten op.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag kruipen wolkenvelden vanaf de Noordzee vermoedelijk ver genoeg het land op dat ze Zwolle bereiken. Zodat ze de zon in de eerste helft van zaterdag dwars kunnen zitten. In de middag is de meeste bewolking naar verwachting opgelost en krijgt de zon ruimte. Een middagtemperatuur uiteindelijk van ongeveer 21 graden in de stad.

Zondag keert de zomer terug. Zwolle maakt kans op 25 graden onder een blauwe lucht met witte sluierwolken op grote hoogte. De wind uit het oosten is zo zwak dat je er in de stad weinig van merkt.

In de nieuwe week blijft het kwik op een zomers niveau. Hoewel er af en toe wolkenveldjes verschijnen boven de Sassenpoort, maakt de zon veel uren. En het blijft droog. Pas donderdag is er kans op regen. Dan komen buien opzetten vanuit het zuidwesten, misschien met onweer.

Artikel delen: