Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Plenty zon en droog, zondag het warmst

Zwolle – Zaterdag en zondag wordt Zwolle getrakteerd op droog weer met plenty zon. De ochtenden starten fris met minima bij zonsopkomst van ongeveer 11 graden. Maar daarna warmt het op. Zaterdag tot ongeveer 22 graden, zondag kan in de stad zelfs 25 graden worden gescoord.

Dit geldt als een zomertoegift. Een puntje van aandacht is de wolkenmassa die nog steeds boven de Noordzee hangt. Onzeker is of die zaterdagochtend vroeg toch Zwolle heeft bereikt. Mocht het ’s morgens grijs zijn, dan geen paniek, het is tijdelijk want de zon gaat die boel wegbranden. Tegen de middag moet dat gebeurd zijn. Onschuldige stapelwolkjes blijven over. De noordoostenwind is zaterdag eerst zwak, in de middag matig. Zondag is er nog minder wind vanuit het oosten, waar de lucht boven land meer is opgewarmd, vandaar de hogere maximumtemperatuur.

Het hogedrukgebied waaraan we dit rustige en droge weer te danken hebben, verplaatst zich in het weekend van Schotland naar Zuid-Scandinavië. Met genoegen kunnen we aankondigen dat boven de Britse Eilanden een gloednieuw hogedrukgebied in de maak is, zodat we afgeschermd blijven van storingen met regen.

Compleet beveiligd tegen bewolking is Zwolle maandag en dinsdag echter niet. De zon kan gehinderd worden en de temperatuur wat gedrukt. Maar droog en rustig weer is het wel. Na dinsdag gaat de temperatuur in de stad omhoog naar 25 graden. De wind draait door naar zuidoost tot zuid, waardoor het vanaf woensdag wellicht nog iets warmer wordt. Aan het eind van de nieuwe week komen vanuit het zuidwesten buien opzetten. Maar we gaan eerst genieten van deze zomertoegift.

Artikel delen: