De Friese Sprinter naar Zwolle rijdt weer - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

De Friese Sprinter naar Zwolle rijdt weer

Zwolle – De eerste Friese reizigers kwamen maandag aan in alle vroegte op station Zwolle. Iets na zeven uur ’s ochtends stopte de rechtstreekse Sprinter vanuit Leeuwarden bij het perron in Zwolle.

Eerder moesten ze overstappen in Meppel. Voor reizigers die vanuit Wolvega, Akkrum of Grou-Jirnsum naar Zwolle en verder reizen, betekent dat een tijdwinst van ongeveer tien minuten. Het doorrijden van de Sprinter is mogelijk dankzij investeringen van onder meer de provincie Friesland.

Oorspronkelijk zou de verbetering in december ingaan. Dankzij de aanleg van nieuwe infrastructuur rond Zwolle kon NS de Sprinter Leeuwarden-Meppel al vanaf vandaag laten doorrijden naar Zwolle. De Sprinter is nu ook iets sneller. Op het hele traject tussen Leeuwarden en Zwolle scheelt dit een minuut. Dit komt ook ten goede aan overstappende treinreizigers in Leeuwarden op de trein naar Groningen.

NS deelt de ambitie van het Noorden om het Noorden en de Randstad sneller met elkaar te verbinden. Met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en de partners in Noordoost Nederland is de NS continu in gesprek over mogelijkheden om de verbinding via Zwolle sneller en robuuster te maken. Met deze aanpassing van de dienstregeling is hierin een belangrijke stap gezet.

De Sprinter Leeuwarden-Zwolle rijdt van maandag t/m vrijdag van ’s ochtends vroeg tot acht uur ’s avonds. Na acht uur ’s avonds en in het weekend rijdt de Sprinter eenmaal per uur tussen Leeuwarden en Meppel.

Foto's 2
De Friese Sprinter naar Zwolle rijdt weer - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: