Goede reeks voor Landstede Basketbal

Zwolle –  De club met het krapste budget, de kleinste zaal en de minste Amerikanen blijft het goed doen in de eredivisie basketbal. Zwolle won donderdagavond voor de vierde keer in vijf wedstrijden.

Daarvoor had de ploeg van coach Herman van den Belt tegen Rotterdam wél een verlenging nodig, maar met 85-82 bleven de punten toch in de Hanzestad. Zwolle moet – als altijd – op de centjes letten en begon het seizoen met slechts drie Amerikanen. Onlangs werd Frank Young toegevoegd en donderdag was hij de grote man tegen zijn voormalige ploeg. Young gooide er 19 punten in en blijkt ook nog eens een prima aanvulling op de driepunts-artillerie, die toch al behoorlijk is in Zwolle met mannen als Bostain, Punch, de Sa, Bunnig en Smalligan. Donderdag mikte Young van achter de halve cirkel vijf keer raak en tekenden vijf andere spelers samen nog eens voor negen bommen en dat allemaal tegen een keurige 41 procent.

Aan Rotterdamse zijde deden B.A. Walker en Sullivan Sykes hun best met respectievelijk vijf en drie driepunters, maar het was allemaal net niet genoeg. Een mooie eindsprint van Zwolle zorgde voor 72-72 na de reguliere speeltijd. In de verlenging was de thuisclub net even beter: 85-82.

Nu Sport

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.