Zwolse meidengroep Fourtress treedt op in bieb

Zwolle – Woensdagavond 17 december is de meidengroep Fourtress te gast in Bibliotheek Zwolle. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de muziekbibliotheek geeft dit kwartet een concert in de Statenzaal. Fourtress staat garant voor een dynamisch optreden vol afwisseling, talent en passie en humor.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Fourtress bestaat uit vier zangeressen, die elkaar ontmoet hebben op het conservatorium in Zwolle, waar zij alle vier zang jazz en pop studeerden. Al snel blijkt er een bijzondere muzikale klik tussen de zangeressen. In september 2005 wordt Fourtress opgericht. Anna Popma, Esther Groenenberg, Pinar Dönmetz en Anne Hoekstra zijn de vier zangeressen die “solid as a rock” muziek van over de hele wereld bewerken en a cappella zingen. Elke zangeres heeft haar eigen geluid en achtergrond. Juist door de verschillende klanken en kleuren ontstaat er een bijzondere chemie wanneer de dames samen zingen. De zangeressen zoeken naar de verschillende mogelijkheden van de stem door het toepassen van verschillende muziekstijlen. Van soul tot jazz, van wereldmuziek tot pop en van a cappella zang tot knalnummer. Bekend én onbekend repertoire, maar ook eigen composities.

Fourtress staat garant voor een dynamisch optreden vol afwisseling, talent en passie en humor; soms met een vleugje theater. Maar altijd met muziek op de eerste plaats. Meer informatie is te lezen op www.fourtressmusic.nl

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Het concert vindt plaats in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle Centrum op woensdag 17 december om 20.30 uur (deuren open vanaf 20.15 uur) en duurt tot 21.30 uur. De entree voor het concert bedraagt 5 euro. Reserveren van entreebewijzen is mogelijk via de website van Bibliotheek Zwolle (www.bibliotheekzwolle.nl).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer