Chef Defect
Chef Defect

Nieuw Zwols festival in Park de Hogenkamp met overvol programma

Zwolle – De eerste editie van Festival Zwetsen & Kletsen vindt op zaterdag 18 en zondag 19 september plaats in Zwolle. Het is een eerste productie van de in maart 2020 opgerichte Stichting Wildebras. Park de Hogenkamp in Dieze Oost vormt dan het podium voor een ramvol cultureel programma voor jong en oud.

“We hadden een droom, om een plek te creëren waar met name Zwolse creatieve makers hun product, hun kunst of hun kunde kunnen tonen aan een divers publiek,” aldus Frank Groenewegen, voorzitter van Stichting Wildebras. Er is als locatie gekozen voor Park de Hogenkamp, gelegen in het stadsdeel Dieze Oost, omdat juist dit stadsdeel wel een sociale boost kon gebruiken, zo bleek uit het meest recente buurt voor buurt onderzoek, dat periodiek wordt uitgevoerd door Gemeente Zwolle.

“We zijn overweldigd wat betreft animo,” geeft Frank aan. “Er was schijnbaar behoefte aan.” Bekende Zwolse upcoming bands en singer songwriters hebben zich verbonden aan het nieuwe festival, zoals: Joey’s Midnight Club, Robin Scherpen, Chef Defect, Glass Wolf, Hiigo en Nebenschau. “Ook de lokale financiële steun is buitengewoon te noemen,’’ zo vult Frank aan. Naast hoofdsponsor Alvasi Reclame uit Nieuwleusen hebben meer dan 25 bedrijven en instanties zich gemeld om dit, in de basis maatschappelijke festival, financieel te ondersteunen.

Naast een sterk muzikaal programma, is er veel aandacht voor kunst. Cibap-studenten hebben diverse kleurrijke objecten ontworpen en gebouwd, Zwolse kunstenares Chantal de Wolde voorziet in een kunstzinnig middagprogramma geschikt voor kinderen en ANNO (Museum in de maak) zal vanuit haar blauwe SRV-wagen, voor velen een bekende verschijning, zorgen voor een mobiel verteltheater. Zij brengt verhalen over Zwolle van het heden, verleden en de toekomst.

Ook is er voldoende aandacht voor lekker eten en drinken. De mooiste, soms op zolderkamer gebrouwen speciaalbieren, kunnen worden geproefd op het bierplein. Foodies kunnen hun hart ophalen bij de diverse lokale aanwezige foodtrucks, gesitueerd naast de pop up stadsmoestuin, waar tevens een stekjesruilmarkt plaats zal vinden.

De organisatie van het festival, mag in overeenstemming met Gemeente Zwolle, per dag 1500 kaarten uitgeven. In de praktijk komt dat neer op een middag- en avondprogramma, waarbij de middag tevens ook erg geschikt is voor kinderen. Tickets zijn voor € 2,75 (incl. consumptie) online verkrijgbaar via www.zwetsenenkletsen.nl

Artikel delen: