Spoelstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Spoelstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden verdwijnen, steeds meer zon en zomers warm

Zwolle – Dinsdagochtend kunnen in alle vroegte mistbanken zijn ontstaan in Zwolle en omgeving. De mist verdwijnt en dat gebeurt daarna ook met de wolkenvelden die er nog hangen.

Dinsdagochtend komt er steeds meer zonneschijn en het warmt flink op. We beginnen ‘s morgens met ongeveer 13 graden en tegen de middag hebben we 20 graden op de thermometer staan. Aan het eind van de middag gaan we in de stad op naar 26 graden. Warm zomerweer in september met ook nog eens heel weinig wind vanuit het oosten. Daar komt droge lucht vandaan waarin zich nauwelijks wolken vormen.

Tegen de blauwe lucht zijn in de middag alleen nog doorzichtige sluierwolken te zien en vliegtuigstrepen. Hoge luchtdruk in onze omgeving blokkeert storingen met regen. Tot en met woensdag lukt dat prima.

Nadat de zon dinsdagavond om 20.09 uur onder de horizon is verdwenen, koelt het vrij snel af. Het nachtminimum is ongeveer 14 graden in de stad.

Woensdag is het van vroeg tot laat schitterend zonnig weer. Behalve enkele plukken sluierbewolking, waar de zon geen last van heeft, hangt er geen wolkje boven Zwolle. De temperatuur gaat in de zonneschijn omhoog naar 27 graden in de namiddag. De wind is iets meer merkbaar uit het oosten tot zuidoosten: zwak tot matig, windkracht 2 tot 3. We draaien er niet omheen: het is woensdag puur zomer.

Donderdag is het ook nog warm, maar er is verandering op til. De wind draait van zuidoost naar zuidwest, een storing nadert. In de avond trekt er misschien een bui over Zwolle, maar de timing is nog onzeker. Na donderdag daalt de middagtemperatuur naar ongeveer 21 graden in het weekend.

Artikel delen: