Roadtrip 113 in Zwolle in het teken van nazorg aan nabestaanden

Roadtrip 113 in Zwolle in het teken van nazorg aan nabestaanden

Zwolle – Dagelijks maken talloze gedreven professionals zich hard voor suïcidepreventie in Nederland. Daarom maakt 113 in de week van 6 t/m 10 september een tour door het land. Op donderdag 9 september doet de “Roadtrip Suïcidepreventie” de regio IJsselland aan.

De bus staat van 14:00 tot 16:00 uur op het Lubeckplein in Zwolle. Hier deelt een team van 113, GGD IJsselland, Slachtofferhulp Nederland en politie IJsselland bloemen uit om het taboe rondom zelfmoord(gedachten) te doorbreken. Hierna rijd de bus door naar Isala.

Het bezoek van de bus aan Zwolle staat onder andere in het teken van de rol van Slachtofferhulp Nederland en politie IJsselland in de nazorg aan nabestaanden. Martine Peppelenbos, projectleider suïcidepreventie van GGD IJsselland: ‘Uit verhalen weten wij dat nabestaanden bij suïcide op termijn vaak kampen met verwerkingsvragen en nazorg missen. In een pilot in de regio IJsselland werken Slachtofferhulp Nederland en politie IJsselland samen om deze nazorg te verbeteren.’

De Roadtrip is een initiatief van 113 Zelfmoordpreventie om aandacht te vragen voor de ruim 1800 Nederlanders die jaarlijks sterven door zelfdoding en hun omgeving die daarmee hard wordt geraakt. Tijdens de Roadtrip bezoekt de bus zo’n 15 projecten en initiatieven door heel Nederland. Overal zetten ze initiatieven en professionals die “hands-on” werken aan suïcidepreventie in de spotlights. Een dagelijks ochtendjournaal met een verslag van alle initiatieven is te zien op de LinkedInpagina van 113 Zelfmoordpreventie. Kwartiermaker Marja Fuchs: “Samenwerking gaat over interesse in de ander, erkenning voor de ander, en met elkaar streven naar beter, dat is waarom we de Roadtrip doen!”

Tijdens deze week neemt het Roadtripteam interviews af op diverse locaties met diverse hulpverleners en krijgen ze rondleidingen op bijvoorbeeld een Spoedeisende Hulp. Ook persoonlijke gesprekken met bevlogen professionals wisselen elkaar af. Volg de Roadtrip, kijk mee, stuur een reactie: Suïcidepreventie doen we samen!

Het volledige en actuele programma is te lezen op www.113.nl/roadtrip.

World Suicide Prevention Day
De tour is georganiseerd in het kader van World Suicide Prevention Day op 10 september. Wereldwijd staan we stil bij alle mensen die zijn overleden door zelfmoord, mensen die een poging hebben overleefd of aan zelfmoord denken, familie, vrienden en alle anderen die door zelfmoord geraakt zijn. Samen doorbreken we het taboe op zelfmoord. We gaan op 10 september op allerlei manieren met elkaar in gesprek, zodat we met elkaar een wereld zonder zelfmoord mogelijk te maken. Voor meer informatie: www.113.nl/10september

Artikel delen: