Militairen aangehouden voor mishandeling

Zwolle-  Na een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Voorstraat zijn vrijdagmorgenvroeg 12 december drie militairen uit Cappelle aan de IJssel (22), Hattem (23) en Elburg (22) aangehouden. Daarbij raakte een 25-jarige man uit Hoogeveen gewond.

Bij hun verwijdering uit de gelegenheid bedreigden zij medewerkers van het bedrijf en dreigde de Hattemer een politiemedewerker te slaan en beledigde hij haar. In een gezamenlijk optreden (politie/ horecamedewerkers) lukte het om de mannen in de boeien te slaan. Andere bezoekers die probeerden de aanhoudingen van het drietal te voorkomen moesten met een diensthond en de wapenstok op afstand gehouden worden. Het drietal werd ingesloten en wordt aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Waarom worden er geen foto’s van omstanders gemaakt? Gebeurd toch ook rond voetbalwedstrijden. Later alsnog oppakken en een uitgaansverbod geven. Wordt ook met voetbalsupporters gedaan.


  ⚠️ Meld

 2. geschreven door zwolleeder, op 12 december 2008 om 13:12
  Dat krijg je als defensie de keuringeisen omlaag bijstelt.

  Ligt eraan bij wat voor onderdeel die jongens zitten als marinier moet je toch wat feller zijn dan iemand anders. Maarja je weet niet wat er is gebeurt maybe zijn ze wel terecht door het lint gegaan


  ⚠️ Meld

 3. Rustig…??
  geschreven door Paul, op 12 december 2008 om 23:56

  Wordt het ooit rustig in de Voorstraat…….?

  Dit is niets dat in het bijzonder voor de Voorstraat geldt. In alle steden is het op de uitgaansplekken altijd wel wat!

  Overigens vind ik, dat de politiewoordvoerder best wat minder omslachtig mag schrijven. Misschien dat het dan ook correct is.

  Na een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Voorstraat zijn vrijdagmorgenvroeg 12 december drie militairen uit Cappelle aan de IJssel (22), Hattem (23) en Elburg (22) aangehouden. Daarbij raakte een 25-jarige man uit Hoogeveen gewond.

  Wat ik hier lees is, dat een 25-jarige man uit Hoogeveen gewond raakte bij het aanhouden van de mensen. Niet bij de vechtpartij die er aan vooraf ging. Welke van de twee is juist?


  ⚠️ Meld

 4. tsja, leger. zelf heb ik in mijn diensttijd ook vele horecagelegenheden verbouwd, prachtig vond ik dat toendertijd. na een celstraf en dikke schadevergoedingen heb ik het wel afgeleerd. ik hoop dat het deze jongens net zo vergaat en dat ze zich ook over enkele jaren ook gaan afvragen wat hier de fun van is.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.