Brinkhoekweg - Foto: Wouter Steenbergen
Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Schitterend zomerweer

Zwolle – Woensdag is het droog, zonnig en zeer warm in Zwolle. Het lijkt wel hoogzomer. De zon schijnt de hele dag, niet gehinderd door bewolking. Slechts een paar plukjes sluierbewolking verschijnen aan de blauwe hemel, maar de zonnestralen branden daar gemakkelijk doorheen.

Dinsdag werd door de twee stadsweerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum een middagtemperatuur van ruim 27 graden gemeten. Op deze septemberdag gaan we daar overheen alsof het juli is. We beginnen ‘s morgens met een graad of 14 op de thermometer en het zou niet verbazen dat ’s middags op enkele plekken in Zwolle een tropische waarde van 30 graden wordt gehaald. Er staat een zwakke tot matige wind, kracht 2 tot 3 uit het zuidoosten. Een beetje meer wind dan op dinsdag.

Woensdagavond is het lekker buiten. Rond tien uur zakt het kwik onder een heldere hemel richting 20 graden. Het nachtminimum is ongeveer 15 graden.

Donderdag begint de overgang naar koeler weer. Maar eerst warmt het nog flink op. Donderdagmiddag zit een temperatuur van 27 graden er wel in. Op grote hoogte komt steeds meer sluierbewolking binnen, die verklikt dat er een weersverandering ophanden is. In de middag volgt lagere bewolking. De wolken komen uit het zuidwesten, waar de wind aan grond ’s middags ook vandaan komt.

De lucht wordt donderdag geleidelijk vochtiger. Er zijn buien onderweg, die in het begin van de avond boven de regio Zwolle verwacht worden. Maar het lijken types van licht kaliber. Onweer is niet waarschijnlijk in onze regio en er is zelfs een gerede kans dat Zwolle het gewoon droog houdt.

Vrijdag is de kans op buien een stuk groter. In de middag en avond kunnen ze stevig uitpakken, met misschien onweer. Het grootste donderbuiengeweld lijkt zich echter boven Duitsland te gaan afspelen.

In het weekend kijken we tegen veel bewolking aan. Er is kans op een enkele bui en de maximumtemperatuur is ongeveer 21 graden in Zwolle.

Artikel delen: