Vaccinatiebus - Foto: GGD IJsselland
Vaccinatiebus
Foto: GGD IJsselland

GGD IJsselland komt met vaccinatiebus naar je toe

Zwolle – GGD IJsselland heeft de massale vaccinatiecampagne afgerond waarbij ruim 650.000 coronaprikken zijn gezet. Deze week wordt een nieuwe fase in het vaccinatieproces gestart.

“We willen drempels wegnemen bij de mensen die nog niet de kans hebben gezien om zich te laten vaccineren,” vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccineren GGD IJsselland. In de zomermaanden, toen het vaccinatieproces zijn piek bereikte, is GGD IJsselland zich gaan voorbereiden op het vervolg. “We zijn gaan onderzoeken welke redenen mensen hebben om zich niet te laten vaccineren. Daaruit bleek dat we voor verschillende struikelblokken wel een oplossing kunnen bieden,” aldus Van Buuren.

“Zo kan men zich nu overal zonder afspraak laten vaccineren, krijgen mensen met prikangst extra begeleiding en starten we deze week met de vaccinatiebus. Laagdrempelig, persoonlijk en dichtbij is ons streven. Acties die passen bij onze regio, onze wijken en onze inwoners. En dat gaan we de komende maanden steeds verder uitwerken.”

De vaccinatiebus wordt aanstaande vrijdag en zaterdag voor het eerst ingezet. Nieuwleusen heeft de primeur. De bus staat daar op vrijdag 10 en zaterdag 11 september van 09.00 tot 15.30 uur aan de Burgemeester Backxlaan, op het parkeerterrein bij zwembad De Meule. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig. Ook voor informatie over de corona-vaccins kun je terecht bij de bus. De realisatie van de bus is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Arriva Touring.

In de vaccinatiebus kan iedereen vanaf 12 jaar terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de eerste en tweede prik minimaal drie weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) en het Janssen-vaccin. Wanneer de eerste prik in de bus gehaald wordt, kan de tweede vaccinatie een volgende keer in de bus of op een van de vaste locaties van GGD IJsselland gehaald worden. Wanneer een eerste prik Moderna betreft, kan men de tweede alleen op vaccinatielocatie Zwolle halen.

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht, Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet je mondkapje niet.

Na Nieuwleusen volgen meerdere plekken in regio IJsselland waar de bus een aantal dagen gaat staan. Van Buuren: “Vooraf wordt onder andere via onze website www.ggdijsselland.nl en verschillende social media-kanalen aangekondigd waar de bus staat en op welk moment. We hopen door dichtbij te zijn mensen alsnog de kans te geven om zich te laten vaccineren. Iedereen heeft recht op een vaccinatie. Zo zorgen we er samen voor dat er minder mensen besmet raken en ziek worden van het coronavirus.”

Bron: GGD IJsselland

Artikel delen: