VV Berkum - Foto: Henry Dijkman
VV Berkum
Foto: Henry Dijkman

Berkum wil zaterdag revanche tegen Noordscheschut

Zwolle – Berkum speelt aanstaande zaterdag op eigen terrein tegen Noordscheschut. De Zwollenaren hebben wat goed te maken na hun stroeve start in de Hoofdklasse B en weten dat voor de bezoekers precies hetzelfde geldt.

“Als we wat willen dit jaar, zullen we zaterdag de overwinning moeten pakken,” beseft Berkum-middenvelder Björn Bakker. “We missen een aantal spelers en het probleem is dat we te weinig kansen creëren, daar zullen we aan moeten werken. Maar ik denk niet dat we van Noordscheschut veel ruimte gaan krijgen, dus het zal zeker niet makkelijk worden.”

Noordscheschut had het lastig in het vorige seizoen, waarbij de Drenten in de laatste wedstrijd van die voortijdig afgebroken jaargang met 5-0 werden opgerold door Berkum. Afgelopen voorjaar werd de selectie versterkt met Robbert Jan Hamberg en Niels Overweg, die overkwamen van het beloftenteam van HHC Hardenberg. Desondanks begon het seizoen weer moeizaam, want in de openingswedstrijd ging de ploeg van trainer Marc van Meel met liefst 4-0 ten onder bij Urk en afgelopen zaterdag werd er in eigen huis met 1-3 verloren van Buitenpost.

In die laatste wedstrijd leek het er trouwens lang op dat Noordscheschut zicht had op in ieder geval één punt, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Nadat Nick Koster een kans had laten liggen om Noordscheschut op voorsprong te brengen was het vijf minuten voor rust raak aan de andere kant: 0-1. De bezoekers verdubbelden de marge kort na de hervatting, maar een kwartier voor tijd schoot Melvin Mol de 1-2 binnen. In blessuretijd leek Mol de gelijkmaker te gaan scoren maar zijn schot belandde op de paal en even later liep het opnieuw akelig mis voor de Drenten. Doelman Wiebe Zinger was mee naar voren gekomen waardoor Buitenpost na een uitbraak ook nog op 1-3 kon komen. Noordscheschut staat daardoor nu op de laatste plek in de Hoofdklasse B met nul punten uit twee duels.

Berkum deed het in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen nauwelijks beter. In de seizoenopening kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra thuis niet verder dan een teleurstellende 0-0 tegen AZSV, waarbij de Zwollenaren zeker vóór rust afstand hadden moeten nemen.

Afgelopen zaterdag volgde een nieuwe domper toen Berkum met 3-1 onderuit ging bij Flevo Boys. Berkum was daar in de eerste helft wel de beter spelende ploeg, maar kon voor het doel van de thuisclub veel te weinig afdwingen en na iets meer dan een half uur scoorde Flevo Boys bij de eerste serieuze aanval de 1-0. De Zwollenaren lieten direct na rust een goede kans op de gelijkmaker liggen, maar zagen dat de thuisclub er gaandeweg beter in kwam. In het laatste kwartier maakte Flevo Boys goed gebruik van de geboden ruimte door de 2-0 binnen te leggen en het duurde tot in blessuretijd voordat Berkum via invaller Asse Visscher eindelijk iets terug kon doen: 2-1. Direct daarna maakte Flevo Boys echter goed gebruik van zwak verdedigen aan Zwolse zijde en werd de eindstand op 3-1 gebracht.

Berkum hield aan beide duels het onprettige gevoel over dat er meer in had gezeten en zal nu dus de mouwen op moeten stropen om tegen Noordscheschut wél een goed resultaat neer te zetten. De wedstrijd Berkum – Noordscheschut wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gijs Stevens uit het Brabantse Budel, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik ben bang dat het dit jaar voetballen wordt in de onderste regionen.Het is geen hecht team veel spelers van buitenaf denken alleen maar aan zo snel mogelijk de zakken vullen.Berkum intereseert ze niks.Ook bij de jeugd zit het niet goed er worden al spelers van andere Zwolse clubs geronseld om maar zo hoog mogelijk te blijven voetballen waardoor de eigen jeugd geen kans krijgt.Alleen als je een zoontje van de welbekende kliek bent of van een sponsor dan maak je kans om door te stromen.Jammer het rustieke en dorpse karakter van de VV Berkum is totaal weg.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.