De Dobbe - Foto: Wouter Steenbergen
De Dobbe
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en warm begin, daarna wolken en misschien een bui

Zwolle – Donderdag wordt het warm in Zwolle, misschien nog wel warmer dan woensdag. De twee weerstations van Weblog Zwolle noteerden woensdagmiddag een maximumtemperatuur van respectievelijk 28,4 °Celsius (Stadshagen) en 28,8 °Celsius (Dieze-Centrum). Donderdag overtreffen we dat mogelijk.

Het voelt anders aan dan de droge warmte van woensdag, want we komen in vochtigere lucht terecht. Warmte en vocht zijn prima ingrediënten voor onweer. Maar het lijkt erop dat het meeste vocht ten oosten van de regio Zwolle blijft voorlopig. Daar is de kans op een stevige bui met of zonder onweer groter dan bij ons. In elk geval komen er wel wolken op Zwolle af in de middag en avond, voor die tijd is het nog volop zonnig. We houden het erop dat we het hier tot in de avond droog houden, op misschien wat gedruppel na.

De wind is zwak tot matig, eerst nog uit het zuidoosten, in de middag draaiend naar zuid tot zuidwest. Na middernacht is er kans op een stevigere bui, mogelijk met hagel en onweer. Maar die kans lijkt nog steeds niet groot, met de kennis van nu.

Vrijdag ontspringen we de buiendans zeer waarschijnlijk niet. In de ochtend kan er al eentje over de stad trekken. Mocht dat niet gebeuren, dan krijgen we in de middag herkansingen (meervoud). Veel neerslag is dan mogelijk, ook hagel en onweer. De zon kiest haar momenten tussen de buienwolken door. De temperatuur is maximaal 23 graden.

De beste dag van het weekend is zondag, omdat de kans op regen dan het kleinst is. Zaterdag ziet er wat de neerslagkans betreft een stuk onbetrouwbaarder uit. De middagtemperatuur in het weekend is hoogstens 21 graden. Buiten de buien om staat er niet al te veel wind uit westelijke richtingen.

Artikel delen: