Partij gevaarlijk vuurwerk gevonden in Zwolle Zuid

Zwolle – In een kelderbox onder woningen aan de Vroomemarke is donderdagmorgen 11 december, na een tip,  een partij van enkele tientallen kilo’s vuurwerk inbeslaggenomen, waaronder 4 uiterst gevaarlijke en verboden lawinepijlen.

Door de 32-jarige gebruiker van de box en bewoner van de straat werd het vuurwerk te koop aangeboden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De partij wordt vernietigd.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. oehh gevraarlijk lawine pijlen blaas je hele blok huizen mee op..

  Wat een overdreven media bericht zeg.. en of het vernietigd word betwijfel ik..


  ⚠️ Meld

 2. Tjonge jonge… 4 pijltjes; hebben ze niks beter te doen..?
  De rest van de 10 kilo waren vast babypijltjes en super astronauten van verleden jaar…


  ⚠️ Meld

 3. doden gevallen door lawinepijlen??

  Leg uit? is diegene wel netjes met lawinepijlen om gegaan? of heeft ie het stokje afgebroken en dan afgestoken? lijkt me nog vrij sterk dat diegene overleden is aan een pijl.. of hij heeft het aan ze hoofd vast geknoopt??


  ⚠️ Meld

 4. Mensen toch… Het gaat niet enkel om de 4 lawinepijlen. Er lagen tientallen kilo’s vuurwerk! Ik weet niet precies wat tientallen kilo’s aan maximale kracht heeft als het de lucht in gaat, maar het zal toch zeker wel merkbaar zijn.

  Stel een ander scenario… het was misgegaan…er ontploft het één en ander en er komt 1 of meerdere mensen te overlijden. Wat hadden we dan gehad?!? “Dit had niet moeten gebeuren!” “Er moet strenger op gecontroleerd worden!” Een stille tocht en over een paar jaartjes zijn we het weer helemaal vergeten.

  Bovendien moeten (sinds de ramp in Enschede) de legale vuurwerkhandelaren aan allerlei nog strengere eisen met betrekking tot opslag enz voldoen. En deze sjakie zou dat allemaal niet hoeven?


  ⚠️ Meld

 5. Ok…point taken Sander. Het valt dus waarschijnlijk wel mee.

  @Pp: ’t is toch zo? In Nederland gebeurt zo eens in de tijd iets waar we allemaal van schrikken. Dan komt er eerst een stille tocht…dan roepen we dat zoiets nooit meer mag gebeuren….en vervolgens worden er (aldanniet door de regering) allerlei enorm overtrokken maatregelen getroffen om te zorgen dat het nooit meer gebeurt….
  Kalf verdronken…put dempen en er vervolgens een heuvel op maken noem ik dat…


  ⚠️ Meld

 6. bijzonder wat is luna?? zo erg goed ben ik ookw eer niet in de vuurwerk kennis.. weet alleen dat het erg overdreven word opgesteld in de media.. wat heel jammer is..


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.