Zwolse kunstenaar headliner in Europees kunst evenement - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwolse kunstenaar headliner in Europees kunst evenement

Zwolle – Margin (Art & Media) opende afgelopen weekend de expositie “Reflections of Time” in Parma (Italië). Hiermee nemen zij deel aan het programma van de EU stad van Cultuur 2020/2021. Het algehele thema is TIME.

De Zwolse kunstenaar Nora Kastein is een van de vier exposanten waarvan er twee Nederlands zijn. Fractieleider Sonja Paauw (D66 Zwolle) en Europarlementariër Samira Rafaela wensen de kunstenaars succes toe. “De saamhorigheid binnen Europa en de spiegel en prikkeling van de geest die kunst brengt zijn juist in deze tijd erg belangrijk. Ik ben trots op Nora dat zij vanuit Zwolle bijdraagt aan beide door mee te doen met de expositie in Parma,” zegt Sonja Paauw.

Samira Rafaela spreekt ook haar support uit: Het was bijzonder inspirerend om Nora en Nelson met zoveel passie te horen vertellen over hun werk. We mogen trots zijn dat deze kunstenaars Nederland gaan vertegenwoordigen. Ik wens ze heel veel succes toe in Parma!
Nora geeft aan dat ze zich gesterkt voelt door deze vrouwen en dat ze de politieke steun erg waardeert. “ Ik ben blij met de erkenning van mijn verschillende werken welke ik eerder in europa exposeerde zoals in Spanje en Duitsland. De Europese context van deze expositie versterkt de sociale en politieke boodschap in mijn werk”. Voor informatie over de expositie kijk op www.margin-am.nl/parma
Bekijk hier de teaser video: https://www.youtube.com/watch?v=XSAQGVvsb4c

Artikel delen: