Kennismaken met digitale hulpmiddelen voor ouderen

Kennismaken met digitale hulpmiddelen voor ouderen

Zwolle – Digitale hulpmiddelen uitproberen die beschikbaar zijn voor ouderen en zorgverleners, dat kan op de Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen. Apparaten, platformen en apps met hetzelfde doel: het contact en de zorg tussen ouderen en hun omgeving eenvoudiger en prettiger maken.

Contact met anderen is voor veel ouderen belangrijk. Niet elke oudere gaat er makkelijk op uit, door bijvoorbeeld fysieke beperkingen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel digitale hulpmiddelen die het ouderen makkelijker maken om in contact te blijven met de buitenwereld. Sommige van deze hulpmiddelen kunnen zelfs ondersteunend zijn bij het bieden van zorg. Ouderen met weinig digitale vaardigheden zijn vaak huiverig voor de digitale hulpmiddelen, maar de praktijk wijst uit dat dat niet nodig is.

De Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen biedt een overzicht van de diverse digitale hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor ouderen en zorgverleners. Dit zijn apparaten, platformen en apps met een gezamenlijk doel: het contact en de zorg tussen ouderen en hun omgeving eenvoudiger en prettiger maken. Op deze informatiemarkt kan gekeken worden welk product het beste past bij de zorgvraag.

De Uitprobeerdag vindt plaats op 9 oktober in De Stadkamer van 11.00 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Er wordt een overzicht uitgereikt van een aantal veelgebruikte digitale hulpmiddelen en een demonstratie gegeven van het gebruik ervan. De Uitprobeerdag Digitale Hulpmiddelen is een initiatief van WIJZ Welzijn, Espria Ledenvereniging, de Stadkamer en Samenouderen. Voor meer informatie ga naar www.samenzwolle.nl/activiteiten

Foto's 2
Kennismaken met digitale hulpmiddelen voor ouderen
Artikel delen: